Deţinuţii de la PMT Craiova, în vizită la Muzeul Olteniei

0
134

Ieri, dar şi astăzi două grupuri de persoane private de libertate de la Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) din Craiova vizitează Muzeul Olteniei din Craiova.

Evenimentul face parte din seria de activităţi ce se desfăşoară sub titulatura „Dezvoltare personală” derulate de voluntari de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Craiova în cadrul penitenciarului. Cele două grupuri de tineri vor fi îndrumate în lumea astrelor în cadrul expoziţiei permanente „Universul şi sistemul nostru solar”.

Parteneriatul dintre Penitenciarul de Minori şi Tineri şi Casa de Cultură a Sindicatelor are drept principal obiectiv implicarea persoanelor private de libertate, atât minori cât şi tineri – în activităţi menite să le dezvolte aptitudinile de relaţionare şi comportament în beneficiul dezvoltării unor relaţii sociale de bună convieţuire, în respect pentru semeni şi pentru norme.

„Menţinerea legăturii permanente cu valorile sociale şi culturale precum şi  cu membrii comunităţii contribuie la sporirea şanselor de reintegrare socială a tinerilor după executarea pedepselor privative de libertate”, a declarat Daniel Barbu, purtător de cuvânt al Penitenciarului de Minori şi Tineri din Craiova.

În vizită la expoziţia permanentă „Universul şi sistemul nostru solar”

În cadrul activităţii desfăşurate la Muzeul Olteniei, un grup de şapte persoane private de libertate clasificate în regim închis a vizitat expoziţia permanentă „Universul şi sistemul nostru solar” ieri, urmând ca astăzi un alt grup de tineri clasificaţi în regim semi-deschis să se familiarizeze cu tainele Universului.

În perioada următoare, acest gen de activităţi în comunitate va continua prin organizarea unor evenimente în cadrul proiectelor derulate de Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova alături de partenerii din comunitate.