A sustras peste 300.000 de lei din banii locatarilor / Craioveancă reţinută pentru delapidare

0
103

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au reţinut-o, ieri după-amiază, pe craioveanca Elena Pîrvulescu, de 39 de ani, acuzată de delapidare. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că, în perioada 2006 – 2010, în calitate de administrator al Asociaţiei de Proprietari nr. 10 Rovine, a sustras peste 300.000 de lei din banii achitaţi de locatari, folosind evidenţă contabilă dublă. Astăzi va fi prezentată Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

În urma definitivării cercetărilor efectuate într-un dosar penal aflat în lucru, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Dolj au reţinut-o, ieri după-amiază, pe Elena Pîrvulescu, de 39 de ani din Craiova, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, verificările efectuate de poliţiştii de Investigarea Fraudelor au scos la iveală faptul că, în perioada 2006–2010, cât a îndeplinit funcţia de administrator la Asociaţia de Proprietari nr. 10 Rovine învinuita şi-a însuşit din gestiune, în total, suma de 341.747 de lei. Femeia tăia locatarilor chitanţe pentru sumele achitate, însă în registrul de casă trecea valoare mai mică, diferenţa intrând în buzunarele ei.

“Modalitatea de comitere a faptei a constat în ţinerea unei evidenţe contabile duble, respectiv înregistrarea în mod intenţionat în registrul de casă zilnic a unor sume mai mici faţă de cele încasate pe bază de chitanţă, precum şi prin nepreluarea soldurilor zilnice reale”, a declarat comisarul şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Femeia va fi prezentată astăzi Parchetului de pe lângă Judecatoria Craiova şi instanţei, cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile.