Programul „Casa Verde” 2011 va începe din aprilie

0
794

Veşti bune pentru românii care vor să-şi doteze locuinţele cu panouri solare sau instalaţii de producere a energiei termice pe baza de biomasă. Programul “Casa Verde”, care va demara în luna aprilie, le oferă posibilitatea să primească finanţare de la stat.

Dacă investeşti în panouri solare, pompe de căldură sau instalaţii de producere a energiei termice pe bază de biomasă, îţi poţi recupera întreaga cheltuială sau măcar o parte din ea prin decontarea facturii de către Administraţia Fondului de Mediu. Pentru acest lucru trebuie depus un dosar de finanţare la sediul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului. La acest dosar trebuie să fie anexată o cerere de finanţare nerambursabilă, tehnoredactată şi semnată, în original. De asemenea, este nevoie de un certificat de atestare fiscală privind plata obligaţiilor la bugetul local, eliberat de organele competente. De asemenea, este nevoie şi de un extras de carte funciară care să ateste dreptul de proprietate asupra locuinţei în care se va realiza proiectul, sau autorizaţie de construire în copie legalizată, dacă imobilul se află în construcţie. Beneficiarul va avea nevoie de copie după actul de identitate, un plic completat cu numele, adresa şi titlul programului, precum şi o adeverinţă care să ateste existenţa contului bancar, emisă de o bancă comercială.

Programul „Casa Verde” va debuta în luna aprilie a acestui an. Abia de atunci proprietarii vor putea să-şi depună dosarele cu toate actele necesare. Campania din acest an va fi finanţată cu 300 de milioane de lei credite de angajament şi 435.899 de mii de lei credite bugetare. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Mediului şi Pădurilor, în anul 2010 au fost depuse peste 18 mii de dosare. Dintre acestea, peste 10.000 au fost analizate şi 2.000 plătite. Anul trecut, programul a beneficiat de 110 milioane de lei.