Consilierii judeţeni au aprobat acordare 163 de burse şcolare pentru elevii Liceului Tehnologic Special “Beethoven” şi ai Şcolii Gimnaziale Speciale “Sf Mina”

0
463

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi, în cadrul şedinţei ordinare a CJ Dolj, acordarea unui număr de 163 de burse şcolare de merit şi ajutor social, în cuantum de 131.000 lei, pentru perioada ianuarie – august 2021, elevilor Liceului Tehnologic Special “Beethoven” Craiova şi Şcolii Gimnaziale Speciale “Sf Mina” Craiova, aflate sub autoritatea administraţiei judeţene. La Liceul Tehnologic Special “Beethoven” se vor acorda 80 de burse de ajutor social, în cuantum de 100 lei/lunar/elev şi o bursă de merit în acelaşi cuantum de 100 de lei lunar, iar la Şcoala Gimnazială Specială “Sf Mina” se vor acora 82 de burse sociale, tot de 100 de lei / lunar/elev. “Bursele se asigură din bugetele locale ale unităţilor administrativ teritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ preuniversitar şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu aceeaşi destinaţie”,a  explicat Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Profesorul Alexandru Gîdăr, consilier judeţean şi inspector adjunct la ISJ Dolj, a supus atenţiei faptul că, pe lista unităţilor şcolare nu apare şi Şcoala Gimnazială Specială Sf Vasile din Craiova, unde, în mod cert şi aici sunt elevi care ar putea primi burse sociale. “Constat că şi după ce colega mea, doamna Mihaela Jianu a făcut o intervenţie directă acolo, nici de data aceasta, copiii de la Şcoala Gimnazială Specială Sf Vasile  nu sunt înştiinţaţi în legătură cu aceste burse, de merit şi sociale. De la această şcoală nu avem efectiv niciodată, niciun semnal de la ea. Sunt bani acolo, se încadrează toţii copii în veniturile părinţiilor. Parcă nu aş crede…”, a precizat Alexandru Gîdăr.