”2019 va fi anul investițiilor care vor asigura creșterea economică”

0
381

Deputat Ion Cupă, Președinte ALDE Dolj:”2019 va fi anul investițiilor care vor asigura creșterea economică și ne va permite să ridicăm în continuare nivelul de trăi al românilor” 

Cifrele realității vorbesc de la sine.Guvernul PSD-ALDE a onorat în 2018 atât angajamentul creșterii economice  cât și pe cel al încadrării (2,88 %)în ținta de deficit european( max.3%).

PIB-ul României a crescut cu 25% în ultimii doi ani,apropiindu-se de 1000 de miliarde de lei.Veniturile la buget au crescut de asemenea cu 32% cu 71,2 miliarde în plus față de anul 2016.Investițiile străine directe au crescut.Am absorbit mai mulți bani europeni.

Sunt întrunite toate condițiile pentru ca în acest an să demarăm un program curajos de investiții care să susțină o dinamică pozitivă în economie care să se reflecte în calitatea vieții românilor.

Bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2019 va fi adoptat în această săptămâna în guvern și va fi pe masa parlamentarilor la începutul sesiunii parlamentare. Un buget  care se anunță realist și care va așeza miza pe investiții multiplicatoare de dezvoltare în comunitățile locale și în viața fiecărei familii.

ALDE va susține în dezbaterea bugetului din Parlament toate acele elemente punctuale care să genereze politici de investiții coerente în economie.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ