Serena Williams şi-a învins sora mai mare în finala Australian Open

0
253

Serena Williams a câştigat pentru a 7-a oară  Australian Open, învingând-o sâmbătă în finală, 6-4, 6-4, într-o oră şi 23 de minute, pe sora sa mai mare, Venus. Este al 23-lea turneu de Mare Șlem câştigat de Serena, care o va readuce pe americancă pe primul loc în ierarhia WTA. A fost a 28-a confruntare dintre cele două surori, iar scorul a devenit 17-11 în favoarea Serenei. Ultima oară când cele două americance au disputat un meci decisiv pentru Marele Șlem a fost în 2009, la Wimbledon. Serena nu a pierdut nici un set pe parcursul turneului de la Melbourne.

Serena Williams a obţinut 3,7 milioane de dolari australieni şi 2.000 de puncte WTA, cu care va urca din nou pe primul loc în ierarhia mondială, în timp ce Venus Williams, care a încasat un cec de 1,9 milioane de dolari australieni şi 1.300 de puncte, va fi pe locul 11 în clasamentul WTA.

În finala la dublu masculin, perechea alcătuită din finlandezul Henri Kontinen şi australianul John Peers, cap de serie nr. 4, a trecut de cea formată din fraţii americani Bob şi Mike Bryan (N.3) în două seturi, 7-5, 7-5. Este primul titlu într-un turneu de Mare Șlem pentru Kontinen, 26 ani, şi Peers, 29 ani, care au câştigat Mastersul de la Londra anul trecut.