Iohannis: România se află pe o direcţie ascendentă în îndeplinirea obiectivelor din cadrul MCV

0
100

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că raportul MCV dat publicităţii miercuri de către Comisia Europeană arată că România se află pe o direcţie ascendentă în îndeplinirea obiectivelor din cadrul Mecanismului.

        ”Şeful statului apreciază că Raportul elaborat de către Comisia Europeană, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), confirmă, pentru al treilea an consecutiv, progresele înregistrate de România cu privire la reforma în sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei. România se află pe o direcţie ascendentă în îndeplinirea obiectivelor din cadrul MCV, angajamentul ţării noastre pentru consolidarea statului de drept şi independenţa justiţiei fiind unul ireversibil”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de către Administraţia Prezidenţială.

            În opinia preşedintelui, raportul arată că principalele instituţii din domeniul judiciar şi de integritate ”au continuat să obţină rezultate impresionante în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt”. ”Se confirmă astfel sustenabilitatea eforturilor autorităţilor române şi determinarea de a face reformele necesare pentru societatea românească”, afirmă şeful statului, arătând că ”susţine cu aceeaşi hotărâre continuarea demersurilor în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei”. Preşedintele constată, totodată, că în prezent există o abordare convergentă la nivel european cu privire la progresele semnificative înregistrate de România în combaterea corupţiei, aceste evaluări regăsindu-se şi în raportul GRECO, publicat de Consiliul Europei pe 22 ianuarie.