Conducerea Craiovei îl împinge spre Steaua, Ivan rezistă

1
183

Atacantul de 19 ani al Universităţii Craiova nu-şi doreşte să ajungă la echipa lui Gigi Becali, ci în străinătate, având ofertă de la echipa lui Costel Gâlcă, Espanyol 

Telenovela “Vânzarea lui Andrei Ivan” continuă şi episoadele sunt tragi-comice. Conducerea Craiovei îl împinge spre Steaua, dar atacantul de 19 ani al Universităţii Craiova nu-şi doreşte să ajungă la echipa lui Gigi Becali, ci în străinătate. Finanţatorul Mihai Rotaru acceptase oferta de 2 milioane de euro şi 20 la sută dintr-un viitor transfer, sau 700.000 de euro, iar Gigi Becali a anunţat deja că transferul este ca şi făcut, având şi acceptul jucătorului. Numai că Ivan nu se simte deloc atras de Steaua, din mai multe motive. La Craiova, puştiul este aproape sigur de postul de titular, iar evoluţiile îl pot propulsa la Euro 2016 şi la o echipă de peste hotare, în timp ce Gigi Becali a declarat din start că Ivan ar primi doar 25-30 de minute pe meci la formaţia sa. “Nu e momentul să merg la Steaua, eu vreau să joc în străinătate, ăsta e visul meu. Dacă nu se va realiza nimic în acest sens, o să rămân la Craiova alături de colegii mei. Chiar nu ştiu nimic despre negocierile dintre domnul Becali şi domnul Rotaru”, a declarat Ivan în gsp.

“Cazul Niculescu”, la indigo

Oficialii craioveni nu par mulţumiţi de reacţia lui Ivan, iar sport.ro a anunţat că Ivan va fi forţat să plece la Steaua, ajungându-se până la ameninţarea cu detaşarea la echipa-satelit, în Liga a III-a. Dacă informaţia este corectă, atitudinea conducătorilor clubului din Bănie este asemănătoare cu cea din mandatul lui Gigi Neţoiu din 2001, în cazul mutării lui Claudiu Niculescu la Dinamo. Atunci, atacantul oltean a fost întors din drumul către “Ştefan cel Mare” de Comisiiile FRF, dar preşedintele clubului, Viorel Ilinca, un Felix Grigore al acelor vremuri, s-a revoltat după această decizie, exclamând „E inadmisibil să ne dea fotbalistul înapoi! Să se facă dreptate!”.

Mai rămâne doar ca oficialii Craiovei să abordeze acelaşi discurs precum “Comandantul” Neţoiu, care motiva plecarea lui Niculescu prin faptul că este jucător plafonat şi Craiova trebuie să scape de el pentru a-l promova pe Petruş Manta. Claudiu Niculescu avea să marcheze peste 100 de goluri pentru Dinamo, cu care a câştigat mai multe trofee, fiind şi căpitanul echipei. În schimb, despre cariera lui Petruş Manta nici wikipedia nu are informaţii.

Ivan, precum Marius Sava

O atitudine asemănătoare cu a lui Andrei Ivan a mai avut Marius Sava, în 2002. Mijlocaşul oltean a refuzat să se alăture contigentului de jucători cu care Gigi Neţoiu a plecat la Dinamo, preferând să rămână la Universitatea Craiova. Cariera lui Sava n-avea să aibă o traiectorie ascendentă, însă el a rămas un idol pentru fanii craioveni. Unul dintre suporteri a solicitat atunci primarului Craiovei ca numele străzii pe care locuia să fie schimbată în “Marius Sava”.

Gigi Becali a rămas perplex la răspunsul lui Ivan, care refuză să devină “oaie”. “Ce pot să fac mai mult decât să bat totul în cuie şi să plătesc două milioane de euro pentru un puşti de 19 ani!? Nu mă deranjează ca a zis că nu semnează cu Steaua… Ce pot să fac dacă el nu vrea!? Mi-a zis mie cineva că Dumnezeu nu vrea să dau două milioane de euro, că iau campionatul cu echipa asta. Eu voiam să fac transferuri de 7-8 milioane, Budescu, toţi de la Astra şi de la Craiova. Dar am zis că iar o iau razna. Văd că intru iar în jocul oamenilor. Sunt şi ei oameni săraci (n.r. familia lui Ivan), nu iau în seamă ce a declarat tatăl lui despre mine… Vor să semneze pe bani mai mulţi, vor ce-i mai bine. Poate pleacă în străinătate, dar el la ora asta nu poate juca acolo. Nici la Steaua n-ar fi fost titular. În străinătate o să rămână rezervă şi ajunge născut talent şi mort speranţă”,  a declarat finanţatorul Stelei.

Chivu: “Ivan poate avea succes în străinătate”

Fostul căpitan al naţionalei României, Cristian Chivu, a vorbit şi despre situaţia lui Andrei Ivan, atacantul de la Universitatea Craiova, dorit insistent de Costel Gâlcă la Espanyol. „Ivan poate avea succes dacă se va transfera în străinătate. El trebuie să înţeleagă diferenţele dintre fotbalul din România şi cele din alte campionate mai puternice”, a afirmat Chivu.

1 COMENTARIU

  1. Geambasii bisnitari vopsiti in in alb-albastu si mimand ca ar fi “investitori” onorabili, ca si argatul lor, groparul Felix, primesc in fiecare zi cate un pumn in mufa de la un pusti de 19 ani care are si bun simt, si onoare, si stie si ce vrea de la viata si… fotbal. Toata aprecierea mea pentru el si cred, a multor suporteri infocati ai Stiintei. Indiferent daca va ramane la Stiinta sau va pleca in strainatate, Ivan pentru Craiova este deja un erou. Ii doresc bafta si sa ajunga un nume important, in fotbalul mare! FORZA STIINTA!…PS. Toata aprecierea mea pentru “Cuvantul Libertatii” si echidistanta si obiectivitatea relatarilor (si nu numai sportive!). Bravo!

Comments are closed.