Astăzi, alb-albaştrii au amical cu MTK Budapesta

1
76

Astăzi, de la ora 18, Universitatea Craiova dispută primul meci amical din cel de-al doilea stagiu de pregătire în Antalya, urmând să întâlnească, în Belek, formaţia MTK Budapesta. Echipa maghiară are 23 de titluri de campioană, a câştigat în 12 rânduri Cupa Ungariei şi de două ori SuperCupa. Este prima echipă din Ungaria care a evoluat într-o competiţie continentală, iar în 1964 a jucat finala Cupei Cupelor, fiind învinsă de Sporting Lisabona. A încheiat turul de campionat pe poziţia a cincea. În vară, MTK a fost eliminată din primul tur preliminar al Europa League de Vojvodina Novi Sad, după 0-0 şi 1-3. În lotul maghiarior se află fotbalişti cotaţi destul de bine precum Sandor Torghelle (ex-Crystal Palace, Panathinakos, PAOK, Augsburg), Adam Vass (ex-Stoke, CFR Cluj, Brescia), Adam Hajdu (ex-Liverpool) şi Lorant Szatmari (născut la Petroşani, ex-Salernitana, Avellino).

Antrenorul celor de la MTK, Csaba Laszlo (51 de ani), este născut tot în România, la Odorheiu Secuiesc. A fost junior la Unirea Cristur şi Progresul Odorhei. În 1984 a emigrat în Germania, la unchiul său, continuându-şi cariera de fotbalist, inclusiv la Bayer Uerdingen. Înainte de a pregăti formaţia din capitala Ungariei, Csaba Laszlo a antrenat naţionala Lituaniei, pe cea a Ugandei, echipa scoţiană Hearts, dar şi în Belgia, la Charleroi. De asemenea, a fost secundul lui Lothar Matthaus pe banca naţionalei Ungariei.

1 COMENTARIU

  1. MTK este pe locul 5 in prezent. FC Oaia a invins pe Ujpest cu 2-0 si putea sa le dea vreo 5-6 lejer, folosind in acel amical, doar jumatate din lot. Abia astept sa vad isprava unui lot “omogen”, “valoros” si “suficient”, asa cum ne predica groparul Felix si mana lui ciunga, pardon, dreapta, Silvian Cristescu… Doamne! Ce-am fost candva si in ce hal am ajuns… FORZA STIINTA!

Comments are closed.