George Maior a demisionat de la conducerea SRI

0
107

George Maior

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şi-a înaintat, ieri, demisia de la conducerea SRI preşedintelui României, iar Klaus Iohannis a acceptat-o, informează Administraţia Prezidenţială. “Directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul George Maior, şi-a înaintat demisia de la conducerea SRI Preşedintelui României, marţi, 27 ianuarie Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a acceptat demisia”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în 7 ianuarie, la Adevărul Live, întrebat dacă ia în calcul numirea unor noi şefi la SRI şi SIE, că săptămânile viitoare va analiza această chestiune şi va comunica concluzia, pentru că nu o are şi a adăugat că este ”o discuţie puţin artificială”. ”Săptămânile următoare voi analiza această chestiune şi voi comunica concluzia, pentru că nu o am”, a spus preşedintele Iohannis, întrebat dacă ia în calcul schimbarea şefilor SRI şi SIE.

Deputatul Cezar Preda, membru în comisia parlamenară de control al activităţii SRI, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că l-a „surprins” demisia lui George Maior din funcţia de director SRI, ca „orice demisie care întrerupe ceva ce merge foarte bine”. „Orice demisie care întrerupe ceva care merge foarte bine te surprinde. M-a surprins demisia domnului Maior. Demisia unui director al Serviciului Român de Informaţii nu este un lucru simplu, nu este un lucru uşor. Motivele cred că le-a explicat preşedintelui Iohannis şi avem un serviciu care la ora actuală nu are director”, a precizat Cezar Preda. El a mai spus că SRI este un serviciu profesionist, care s-a modernizat şi a ajuns la 55% din încrederea electoratului. Preda a arătat că preşedintele Iohannis va decide cine este în măsură „să conducă acest drum al SRI”.