Studenţii Universităţii din Craiova, sprijiniţi să se angajeze mai uşor

2
122

Trei  sute de studenţi, înscrişi la specializări din domeniul socio-uman, vor beneficia de cursuri care să le faciliteze inserţia pe piaţa muncii. Pregătirea va fi oferită de Universitatea din Craiova prin proiectul lansat, ieri, „Competenţe socio-umane pentru piaţa muncii din regiunea Sud-Vest Oltenia”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie: 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Proiectul se adresează studenţilor de la Facultăţile de Istorie, Relaţii Internaţionale, Sociologie, Comunicare şi Litere, Sociologie şi Teologie. Aceştia vor beneficia de stagii de practică specializate, care îi va pune în contact direct cu trei angajatori de la nivelul judeţului Dolj: Consiliul Judeţean Dolj, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Arhiepiscopia Craiovei.

„Scopul proiectului este creşterea gradului de inserţie pe piaţa muncii a studenţilor de la specializări umaniste. S-a constat că indiferent de nivelul de asimilare a cunoştinţelor teoretice în timpul facultăţii, absolvenţii întâmpină dificultăţi serioase atunci când li se cere, de către angajator, să utilizeze aceste cunoştinţe în activitatea profesională. Pentru a facilita tranziţia de la şcoală la activitatea profesională vor fi selectaţi 300 de studenţi care vor beneficia de suportul programului, început anul acesta în scopul îmbunătăţirii competenţelor. Mai exact, studenţii selectaţi vor beneficia de servicii de evaluare, informare, consiliere şi orientare profesională individuală”, a precizat prof. univ. dr. Eugen Călina, de la Universitatea din Craiova.

Se va realiza un centru de practică

Totodată, în cadrul programului se va realiza un centru de practică, ce va fi pus în funcţiune în primele şase luni ale proiectului, ca un răspuns la nevoile studenţilor. În cadrul proiectului, care se va dura în următorii ani, vor lucra 36 de experţi. „Vor fi angajaţi un psiholog, consilieri pe probleme de orientare profesională, un sociolog. Ei vor asigura un dialog mai bun între grupul-ţintă ales şi ceilalţi factori ai proiectului”, a subliniat profesorul Eugen Călina.

Prin stagiile de practică oferite în cadrul acestui proiect se creionează stabilirea unui raport concret  şi corect între ceea ce înseamnă catedră-mediu universitar şi piaţa muncii. „Urmărim profesionalizarea individului prin plusul de competenţă prin care Universitatea trebuie să o ofere tuturor celor care îi trec pragul. Atingerea acestui obiectiv va genera un efect pozitiv pe termen lung, deoarece contribuie la dezvoltarea capitalului uman de la nivel local, precum şi la corelarea educaţiei din mediul universitar cu cerinţele pieţei muncii, ceea ce va sprijini inclusiv generaţiile viitoare de studenţi în domeniul socio-uman. În acest fel, proiectul contribuie atât la dezvoltarea unor resurse umane capabile să gestioneze cât mai eficient procesul tranziţiei de la şcoală la viaţa activă, cât şi la creşterea calităţii sistemului de educaţie din învăţământul superior”, a precizat prof. univ. dr. Nicolae Panea, prorectorul Universităţii din Craiova.

 

2 COMENTARII

  1. De fapt, este vorba despre un alt proiect gras de papat bani europeni de catre baietii destepti din Universitatea din Craiova. Nu cumva din echipa proiectului face parte si domnul Otovescu, prezent, ca de obicei, altaturi de bunul sau prieten Panea Nicolae? Iar popa acela din imagine nu este mafiotul numarul 1 din Mitropolia Olteniei, Gheorghe Zamfir, cel care nu se mai satura de banii pe care ii ia de la toti (in special hirotonii, dar si diverse alte servicii)? Intrebare incuietoare: oare cine a scris proiectul acesta? Sunt multe intrebari care necesita raspunsuri, dar vom reveni in scurt timp, dupa ce vom urmari modul in care se implementeaza vestitul proiect POSDRU al Facultatii de Teologie.

  2. Sa inteleg ca pt. fiecare student de la ,,Teologie,,i se va construi o biserica!!!???. Astia sunt angajatii statului sau ai Domnului?? Stie cineva cate taxe plateste biserica la bugetul statului.?????????????????????

Comments are closed.