Creatoare de modă, traficantă de droguri

0
56

Creatoarea de modă Mirela Rădulescu, sora unui deputat de Argeş, a primit cadou de Crăciun… o pereche de cătuşe. Femeia, împreună cu alţi doi bărbaţi, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile chiar pe 25 decembrie, în baza mandatelor emise de Tribunalul Dolj pentru trafic de droguri de risc. Cei trei au fost reţinuţi cu o zi înainte după ce au fost prinşi cu 740 ml de ketamină, substanţă care figurează pe lista celor considerate droguri de risc. Cei trei sunt în legătură cu alţi cinci bucureşteni, arestaţi la începutul lunii trecute, după ce au fost prinşi introducând în ţară, pe la Giurgiu, 270 ml de ketamină achiziţionată din Bulgaria.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, poliţiştii din cadrul BCCO Craiova – Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul BCCO Bucureşti şi al ofiţerilor DGIPI, au organizat un flagrant pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit de droguri de risc. Astfel, a fost depistat Valentin Ciobanu, de 33 de ani, din comuna Ciulniţa, judeţul Ialomiţa, în timp ce încerca să comercializeze două de flacoane a câte 20 ml de ketamină unei femei de 45 de ani, din municipiul Piteşti, judeţul Argeş. Suspecta, Mirela Rădulescu, urma să le revândă lui Laurian Andrei Liciu, de 31 de ani, din Bucureşti.

Oamenii legii au efectuat o percheziţie domiciliară în Capitală, la reşedinţa Mirelei Rădulescu, creatoare de modă şi sora deputatului USL de Argeş Cătălin Rădulescu, la locuinţa femeii fiind identificate şi ridicate în vederea cercetărilor, 35 flacoane a câte 20 ml ketamină. Valoarea totală a substanţei interzise se ridică la 18.000 de lei. Cele trei persoane depistate au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, iar în urma probatoriului administrat şi a audierii celor trei, procurorul de caz a dispus faţă de aceştia măsura reţinerii pentru 24 ore, pe bază de ordonanţă de reţinere. Marţi după-amiază, Mirela Rădulescu, medicul veterinar Valentin Ciobanu şi Laurian Andrei Liciu au fost prezentaţi judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, consum de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc. Instanţa a admis propunerea procurorilor DIICOT şi a dispus arestarea inculpaţilor Ciobanu, Liciu şi Rădulescu Mirela Daniela, pe o durată de 29 de zile, cei trei fiind introduşi în arestul IPJ Dolj.

Potrivit procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, acţiunea desfăşurată în Bucureşti, în ajunul Crăciunului, finalizată cu reţinerea celor trei, are la bază informaţiile obţinute încă de la începutul lunii trecute, când cinci tineri, toţi din Bucureşti, au fost prinşi la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, având ascunse în bagaje 270 ml de ketamină.

Reamintim că, pe 5 noiembrie a.c., Doru Dumitrescu (31 de ani), Eugen Bujor (24 de ani), Alexandru Oprea (24 de ani), Alexandra Imreh (24 de ani) şi Mădălina Dincă (28 de ani), toţi din Bucureşti, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce au fost prinşi cu 270 ml de ketamină în bagaje, substanţa cu pricina aflându-se pe lista drogurilor de risc. La momentul respectiv, anchetatorii precizau că drogurile proveneau din Bulgaria, din localitatea Ruse, de unde fuseseră cumpărate cu suma de 500 de euro, şi urma să fie distribuite la consumatorii, în Bucureşti şi Craiova. Cei cinci bucureşteni au fost arestaţi preventiv, iar la începutul lunii decembrie a.c. au şi fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri de risc, primul termen de judecată fiind pe 16 ianuarie 2013. S-a stabilit pe parcursul continuării cercetărilor că cei cinci nu erau singurii membri ai grupării care se ocupa cu vânzarea de ketamină, astfel că oamenii legii i-au depistat şi pe veterinarul, pe sora deputatului şi celălalt bărbat care aveau aceleaşi preocupări.

Mirela Rădulescu este sora deputatului PSD de Argeş Cătălin Rădulescu, care la scrutinul din 9 decembrie a fost ales cu peste 50% într-un colegiu din Argeş. Deputatul USL are şi el probleme cu legea, fiind cercetat penal într-un dosar în care este acuzat de tentativă de viol.