Deputat ION CUPĂ, Vicepreşedinte naţional PMP: ”Cerem eliminarea de urgenţă din legea 96/2006 a articolelor 49 şi 50 care acordă pensii speciale parlamentarilor”

0
294

PMP a fost primul partid care a anunţat prin vocea liderului său, Eugen Tomac că nu va accepta pensiile speciale prevazute de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

În condiţiile în care 4,5 milioane de români au o pensie de sub 1000 de lei este inacceptabil şi profund imoral ca deputaţii şi senatorii să primească îndemnizaţii  pentru limită de vârstăpensii speciale care se finanţează integral din bugetul de stat, fără ca aceştia să plătească o contribuţie individuală la bugetul de stat.

PMP cere eliminarea de urgenţă a acestor pensii speciale care sunt în afara principiului contributivităţii.

În acest sens, noi, parlamentarii PMP, am cerut din nou    convocarea Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, în regim de urgenţă, în vederea eliminării din Legea nr. 96/2006 a art. 49 şi 50, care reglementează îndemnizaţiile pentru limită de vârstă (pensiile speciale ale parlamentarilor).

Demisia anunţată de USR şi PSD din Parlament pentru a”rezolva” această problemă este un  joc ieftin de imagine. El nu va produce efecte in privinţa eliminării efective a pensiilor speciale. Legea spune clar că pentru mandate incomplete indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată.

Aşadar, PSD şi USR arată încă o dată că nu au voinţă politică pentru a elimina pensiile parlamentarilor lor.

Singura soluţie este propunerea PMP de eliminare din lege a art.  49 si 50 prin care se acordă parlamentarilor aceste pensii nemeritate .

 

Deputat ION CUPĂ

Grupul parlamentar PMP