„Cu dor de Bucovina”

0
66

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” va găzdui miercuri, 28 noiembrie 2018, începând cu ora 13.00, în Sala „Adrian Păunescu”, activitatea intitulată „Cu dor de Bucovina”. La eveniment vor participa elevi de la Colegiul Național „Frații Buzești” și de la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova, sub coordonarea profesorilor Claudia Balaci, Cristina Gecălă, Traudia Chiripuș și Melania Iacob-Calcinoschy.

„Este lăudabil efortul organizatoric al profesorilor de la cele două unități de învățământ din Craiova. Ocazia este cu atât mai potrivită cu cât Unirea Bucovinei cu România trebuie semnalizată ca atare. Ne bucură interesul pe care profesorii de istorie îl acordă acțiunilor prin care elevii iau contact cu evenimentele și personalitățile istorice cărora le datorăm crearea României Mari”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Manifestarea este dedicată marcării unui veac de la Unirea Bucovinei cu România, la 28 noiembrie 1918, și face parte din seria de activități dedicate Centenarului.