DJ 641 Mischii-Caracal, inundat în satul Pârşani

0
114

Ieri, ca urmare a precipitaţiilor căzute în ultimele zile, s-au produs scurgeri de pe versanţi. Acestea au provocat creşteri de niveluri şi debite pe pârâul Teslui, fără depăşirea Cotelor de Apărare, fiind inundată partea carosabilă a DJ 641 Mischii-Caracal, în localitatea Pieleşti, sat Pârşani, zona de subtraversare a podului de cale ferată, pe o lungime de 60-70 m cu o înălţime a lamei de apă de 30 cm.

Circulaţia în zona a fost închisă de către Poliţia Rurală şi reprezentanţi ai CLSU Pieleşti, iar pentru autoturisme circulaţia s-a deviat pe o rută ocolitoare, situată aval 500 m. Ţinând cont de actuala situaţie hidro-meteo reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu vor desfăşura în continuare acţiuni de monitorizare şi supraveghere a zonei.

Situaţia hidrologică în bazinul hidrografic Jiu

Debitele şi nivelurile la staţiile hidrometrice pe râul Jiu, au fost staţionare şi variabile în sectorul superior, iar în rest staţionare şi în creştere. Ieri dimineaţă nivelurile pe râul Jiu la staţiile hidrometrice se situau sub cotele de apărare.

Debitele şi nivelurile pe afluenţi şi râurile interioare la staţiile hidrometrice au fost în general  staţionare şi variabile pe cele situate în  bazinul superior şi estul bazinului mijlociu, iar în rest în creştere din cauza precipitaţiilor înregistrate în interval, mai însemnate cantitativ şi propagării. Ieri dimineaţă nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situau sub cotele de apărare.

Tot, ieri, INHGA a instituit, între orele 09.00 – 18.00, cod galben pe râurile Desnăţui (judeţele Dolj şi Mehedinţi) şi Teslui. În continuare, se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.