Regal de fotografie al artiștilor din Olt, Vâlcea și Dolj

0
176

Aproape 50 de artiști fotografi din județele Dolj, Olt și Vâlcea participă, zilele acesta, la Salonul Anual al Artiștilor Fotografi din Zona de Sud-Vest, organizat de Asociația Fotoclubul „Mihai Dan-Călinescu”, sub patronajul Asociației DACICA – Societatea Română de Artă Fotografică. Vernisajul are loc astăzi, ora 19.00, la Galeriile de Artă ale Cercului Militar Craiova.

"Mesajul - Horia Pârvănescu

«Din 1999 organizăm în fiecare an, cu ocazia Zilei Naționale a României, un Salon de fotografie care cuprinde cele mai apreciate lucrări din anul respectiv. De această dată am invitat colegi fotografi din județele Vâlcea și Olt și avem, în acest fel, o paletă mai largă de tematici și stiluri, o colecție mai variată și mai interesantă. În același timp, Salonul constituie un schimb binevenit de experiență între membrii celor patru fotocluburi», a declarat col. (r.) Mircea Anghel – A.FIAP, președinte al fotoclubului organizator.

La Salonul Anual al Artiștilor Fotografi din Zona de Sud-Vest participă doi membri ai Fotoclubului „Alutus” de la Slatina, 12 membri ai Fotoclubului „Floarea de Colt” din Râmnicu Vâlcea, 7 membri ai Fotoclubului „Mircea Faria” din Craiova și 27 de membri ai Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu” din Craiova. „Cei 48 de expozanți prezintă publicului craiovean un număr de 97 de lucrări alb-negru și color, cu o tematică foarte diversă și interesantă, abordând cele mai variate maniere de lucru și moduri de prelucrare”, a adăugat Mircea Anghel.