Universitatea din Craiova, partener în proiectul european Mindchangers: Regions and Youth for Planet and People

0
350

Universitatea din Craiova este partener în proiectul european Mindchangers: Regions and Youth for Planet and People, coordonat de Regiunea Piemont și având ca parteneri instituții și asociații din alte 5 regiuni europene: Regiunea Piemont (Italia), Guvernul local al Regiunii Rioja (Spania), Guvernul regional al landului Baden-Wurttemberg (Germania), Federația Wallonie-Bruxelles (Belgia), Consorzio ONG Piemontesi (COP, Italia), Coordinadora de ONG de Desarrollo de La Rioja (CONGDCAR, Spania), Réseau Rhône-Alpes d’appui à la coopération internationale (RESACOOP, Franța) și Stiftung Entwicklungs-Zusammenarbeit Baden-Württemberg (SEZ, Germania).

Finanțare: Comisia Europeană, Directoratul pentru parteneriate internaționale, Programul DEAR (Development Education and Awareness Raising) Perioadă de implementare: 01.10.2020–30.09.2024 (48 luni).

Obiectivul principal al proiectului este sensibilizarea și implicarea tinerilor în acțiuni ce au la bază Agenda 2030, cu accent pe schimbările climatice și migrație, precum și consolidarea comunicării și colaborării dintre autoritățile locale și organizațiile societății civile, în vederea stimulării participării active a tinerilor din regiune.

În cadrul acestui proiect, Universitatea din Craiova coordonează activitățile de cercetare desfășurate de echipele de cercetători din cele șase țări partenere, organizând și susținând, totodată, acțiunile întreprinse la nivel regional în vederea atingerii obiectivelor proiectului.

Una dintre activitățile principale ale proiectului este finanțarea de proiecte la nivel regional în vederea creșterii implicării tinerilor în activități ce au la bază obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) și, în special, cele două domenii de interes ale proiectului: schimbările climatice și migrația. În primii doi ani ai proiectului, vor fi lansate apeluri de candidaturi în fiecare dintre cele 6 regiuni ale UE partenere în proiect.

În acest context, Universitatea din Craiova, în colaborare cu Consorțiul ONG-urilor din regiunea Piemont (COP), anunță lansarea unui Apel pentru propuneri de proiecte pentru organizațiile non-profit sau alte organizații ale societății civile mici și mijlocii din județul Dolj, prin care se pun la dispoziție 42.000 Euro (min. 5.000 Euro – max. 15.000 Euro) pentru proiecte ce urmează să fie finanțate în proporție de 90% din fonduri UE și 10% din contribuție proprie.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 12 noiembrie 2021.