Ştiinţa trebuie să-şi apere onoarea şi trofeul, la Baia Mare

0
413

Din postură de deţinătoare a Cupei României, Universitatea Craiova joacă astăzi, în deplasare, optimea cu Minaur Baia Mare, pe fosta arenă “Dealul Florilor”, denumită actualmente “Viorel Mateianu”, după marele antrenor al echipei maramureşene, inventatorul de facto al tiki-taka, pe plaiurile mioritice. Ştiinţa este avizată de surpriza produsă ieri de vecina din Dolj, ACSO Filiaşi, echipa de Liga a III-a care a a răzbătut până în sferturile competiţiei, aşa cum făcea Csikszereda acum trei sezoane, când era eliminată în această fază chiar de Universitatea. Minaur este lider în seria C10 şi are obiectiv promovarea, ultimul rezultat fiind un 3-0 acasă cu satelitul lui CFR Cluj. Scheletul echipei băimărene este format din jucătorii care au evoluat la Comuna Recea în Liga a II-a, conduşi de acelaşi antrenor, Ciprian Danciu, fost jucător la Craiova la începutul anilor 90, în celebrul “lot Neţoiu”, adus de la Rocar şi relocat la Dinamo. Alin Văsălie este vedeta locală, el fiind împrumutat de la U Cluj, iar recent a fost convocat la naţionala U20 de Bogdan Lobonţ.

Ştiinţa nu a mai jucat la Baia Mare de la jumătatea anilor anii 90, când ultima mare generaţie a Universităţii, pregătită de Victor Piţurcă, cu Craioveanu, Gane, Stângă, Papură, Cristescu, Gabi Popescu, etc., pierdea cu 2-0 în “Dealul Florilor” (dublă Sorin Moţoc), în faţa unei echipe redutabile pe teren propriu, antrenată de Ştefan Coidum, din care făceau parte Mare, Mic, Kemenes, Jeler, Bumb, Moţoc, Negrea, Danciu, Frunză, Sorin Sabou, Ghindă, şi Vasile Oană, iar Romică Buia făcuse deja pasul în Belgia şi în acel sezon avea să fie împrumutat chiar la Ştiinţa.

Gazdele de la Minaur au închiriat nocturnă, cu 60.000 de euro, pentru a putea disputa pe teren propriu partida de azi cu Ştiinţa şi de bazau că vor putea primi măcar 4.000 de suporteri (50 % din capacitatea arenei), dar după deciziile anti-covid ale guvernului, meciul se va disputa cu porţile închise. Va fi şi un prilej de reîntâlnire între Laurenţiu Reghecampf şi Vasile Miriuţă (director tehnic la Minaur), foşti coechipieri la Energie Cottbus, în urmă cu două decenii. Probabilul prim 11 al Universităţii: Lazar – Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Vătăjelu – Mateiu, Vână, Ivanov – Câmpanu, Baiaram, Koljic.

Meciul va fi arbitrat de Rareș Vidican (Satu Mare), cel care a arbitrat Ştiinţa şi în returul semifinalei de Cupă din stagiunea trecută, cu Viitorul Pandurii, scor 2-2.