Duminică, basarabenii pot vota la Universitatea din Craiova

0
334

Duminică, 1 noiembrie a.c, în Republica Moldova se vor desfăşura alegerile prezidenţiale. În cursa electorală sunt înscrişi opt candidaţi. Toţi cetăţenii, cu drept de vot, din Republica Moldova, care trăiesc, muncesc, studiază sau pur şi simplu tranzitează Craiova sau judeţele din Oltenia, anul acesta, vor putea vota pe listele suplimentare într-o secţie de votare special amenajată pentru acest scrutin, care se află în centrul municipiului Craiova. Mai exact, în incinta Universităţiii din Craiova, care este situată pe strada A.I Cuza, numărul 13. Votul se poate exercita în intervalul orar 07:00 – 21:00.

Aşadar, pe de o parte, sunt aşteptaţi să-şi exercite acest drept constituţional şi demnocratic, studenţii din centrele universitare: Craiova, Petroşani, Piteşti, Drobeta Turnu-Severin, dar şi ceilalţi cetăţeni basarbeni care locuiesc în sudul ţării.

“Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova ţi-a demonstrat încă odată spiritul civic, reuşind să obţină deschiderea unei secţii de votare în Craiova, uşurând în felul acesta, tuturor basarabenilor din Oltenia procesul votării”, se precizează într-un comunicat de presă, remis de ASB Craiova.

Schimbările încep atunci când dispare indiferenţa

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să voteze duminică, sunt următoarele : să aibă asupra lor un paşaport emis de Republica Moldova fie şi cu termenul de valabilitate expirat. Totodată, cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi peste hotare în ziua alegerilor, să participe la votare şi în baza buletinului valabil, ce conţine numărul de identificare de stat (IDNP). Este obligatorie purtarea măştii de protecţie şi fiecare trebuie să aibă un pix personal. “ Totodată, trebuie să aibă dorinţa de a schimba ceva în ţara lor de origine, prin exercitarea acestui drept. ASB Craiova îndeamnă toţi cetăţenii Republicii Moldova stabiliţi în Oltenia, dar şi pe tot teritoriul României, să vină la secţiile de votare şi să-şi exercite dreptul la vot. TU poţi genera schimbarea ACASĂ. Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în ţară şi HAI la vot! VOTUL tău contează!!! Este dreptul tău şi singurul mod real de a decide viitorul Republicii Moldova! Dragi cetăţeni ai Republicii Moldova, schimbările încep atunci când dispare indiferenţa.
Lăsaţi toate motivele la o parte şi mergeţi în ziua de 1noiembrie ca să faceţi un pas spre viitorul pe care toţi şi-l doresc!”, se precizează în comunicatul de presă al ASB Craiova.