Craiova, nici catastrofală, nici de fală

0
319

Academica Clinceni – Universitatea Craiova 0-0

Stadion: „Clinceni Arena”, spectatori: 3.000.

Academica Clinceni: Vâlceanu – G. Matei, Chatziterzoglou, Patriche, Pârvulescu – Merloi (59 Deretti), Cebotaru, Şut, R. Ion (90+3 Nsiah), Fl. Achim (73 Dobrescu) – Vojtus. Antrenor: Ilie Poenaru. Rezerve: Santos – Dumitru, L. Buş, Al. Popescu.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Vlădoiu 5, Acka 6, Bălaşa 6, Bancu 6 – Cosic 5, Ivanov 6 (83 Fortes), Cicâldău 7 – Zakaric 4 (65 Mihăilă) 7, M. Roman 5, Baiaram 6 (27 Ivan) 5. Antrenor: Victor Piţurcă. Rezervă: L. Popescu – Martic, Tiago Ferreira, Qaka.

Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti) 7. Asistenţi: Ciprian Danșa (Satu Mare), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea).

Observatori: Aron Huzu (Sibiu), Viorel Anghelinei (Galaţi).

Duelul „academicienilor” din Ilfov cu „studenţii” din Bănie era considerat „o sărbătoare” de formaţia nou-promovată, la primul meci în Liga I pe propria arenă, în timp ce Piţurcă anunţa că înfrângerea echipei sale ar fi „o catastrofă”, atât prin prisma adversarului „no name”, dar şi fiindcă oltenii adunaseră numai un punct în ultimele două runde din tur. Clinceniul s-a primenit pentru întâiul joc la nivel înalt în propriul fief, dar atmosfera avea să fie dominată tot de galeria Ştiinţei, destul de numeroasă la premiera de la marginea Capitalei. Avioanele de la aerodromul din preajmă au survolat în mod repetat arena înaintea meciului, pentru a marca momentul special al comunei ilfovene, iar micuţa galerie locală a avut şi o pânză de coregrafie, înfăţişând lupul dacic. Suprafaţa de joc a fost cireaşa de pe tortul sărbătorii, terenul fiind o adevărată masă de biliard. Ultraşii olteni au răspuns la pauză, cu o coregrafie închinată lui Ilie Balaci, mesajul fiind: „Ai fost Craiovei giuvaer de preţ şi României fentă luminoasă”.

Ca de obicei, Victor Piţurcă a umblat serios la primul 11, nemulţumit în special de forma oamenilor de atac, iar Ivan şi Mihăilă s-au încălzit cu rezervele, făcându-le loc lui Roman şi Baiaram în echipa de bază. De asemenea, Piţi i-a oferit din nou post de titular lui Ivanov, după ce-l scosese din calcule de când dăduse 3 assist-uri, la Mediaş.  După zece minute a venit prima mare şansă de gol, prefaţată de şutul lui Bancu, respins în cornerul din care Bălaşa a izbit transversala, cu capul. După alte zece minute, Mihai Roman putea să-şi marcheze revenirea la prima echipă, dar din poziţie ideală nu a prins poarta. Prima ripostă a gazdelor a venit în minutul 28, din fază fixă, capul lui Vojtus trecând peste bară. Piţi a făcut prima schimbare înainte de a se termina prima treime a meciului, Baiaram plătind mai mult pentru postura de jucător under 21, decât pentru evoluţie, el fiind mai activ decât omologul din banda dreaptă, Zakaric. Până la pauză, jocul a lâncezit, cu posesie superioară a oltenilor, dar fără alte ocazii importante. Remarcabilă a fost numai alunecarea lui Pigliacelli la 30 de metri de poartă în faţa unui atacant advers, după pase greşită a lui Acka.

Craiova a fost destul de pasivă şi în partea secundă, iar prima ocazie mare fiind a gazdelor, dar Vojtus a fost stopat de Pigliacelli. La prima atingere, Mihăilă putea deschide scorul, dar a tras peste poartă, singur cu portarul. Cicâldău a bătut o lovitură liberă de la 17 metri chiar pe direcţia portarului şi a scos numai un corner. N-au fost goluri la primul meci în Liga I organizat pe arena din Clinceni. Gazdele şi-au apărat bine sărbătoarea, în timp ce Universitatea a evitat „catastrofa”, dar rămâne aceeaşi echipă apatică, fără orizont, de la venirea lui Piţurcă.