Italia, lovită de alte două noi cutremure

0
52

cutremur_italia_65923900Două cutremure cu magnitudinea 5,5 şi, respectiv, 6,1 au afectat miercuri centrul Italiei, provocând rănirea uşoară a zeci de persoane, potrivit unui bilanţ provizoriu, după doar două luni de la un cutremur în care şi-au pierdut viaţa aproape 300 de persoane în aceeaşi regiune, potrivit France Presse. În mod paradoxal, primul cutremur a salvat viaţa a numeroase persoane, determinând locuitorii să iasă din case înainte de cel de-al doilea seism, mult mai distrugător. Dar echipele de intervenţie — intrate în acţiune la miezul nopţii, sub ploaie — nu şi-au putut face încă o idee exactă despre amploarea pagubelor.

“Situaţia este apocaliptică. Multe case s-au prăbuşit”, a declarat la un post tv Marco Rinaldi, primarul localităţii Ussita, precizând că probabil nu au existat totuşi victime în comuna sa. “Al doilea cutremur a fost lung, a fost teribil. Am trecut prin multe seisme, dar acesta a fost cel mai puternic. Din fericire, toată lumea era deja afară din case după primul”, a adăugat el.

“Făcând un bilanţ, situaţia nu este atât de catastrofală cum ne-am fi aşteptat” ţinând seama de magnitudinea cutremurelor, a declarat presei şeful protecţiei civile, Fabrizio Curcio: “Câţiva răniţi şi multă panică”.