Casa de Cultură a Studenților Craiova a lansat propriul studio foto, FotoAddict

0
42

În data de 25. 10. 2013, Casa de Cultură a Studenților Craiova a lansat propriul studio foto, FotoAddict, amenajat și dotat in cadrul cercului de “Arta Fotografica”. În cadrul conferinței au fost prezentate imagini realizate în timpul taberelor studențești din vara aceasta.

Scopul Casei de Cultură a Studenţilor Craiova, prin acest studio, este să sprijine cât mai mulţi tineri pasionați de arta fotografică, să-i îndrume si să-i pregătească pe cei ce vor să descopere tainele fotografiei.

Marius Dragu, consilier administrativ al CCS Craiova, a declarat, în cadrul conferinței de lansare a studioului foto, că grupul țintă este format din tinerii pasionați de fotografie: “În sfârşit am terminat studioul foto, iar în acest moment putem spune că am completat cercul foto al Casei de Cultură a Studenţilor Craiova. Proiectul nostru a început la 1 iulie 2013, iar fotografiile pe care vi le prezentăm astăzi sunt realizate de către tineri, în timpul taberelor studenţeşti. La finalul acestei veri, obiectivul a fost acela de a realiza un album foto care să cuprindă imagini cu toate activităţile desfăşurate în cadrul acestor tabere. În ceea ce priveşte studioul foto, ne dorim să-i pregătim şi îndrumăm pe tinerii talentaţi, care vor să înveţe mai multe despre fotografie, şi chiar să ajungă să profeseze şi, de ce nu, să predea. Primul curs de formare a tinerilor va începe sâmbătă, 26 octombrie, iar după această primă întâlnire vom selecta un grup format din maxim 20 de persoane care vor fi instruite de oameni cu experienţă în domeniul fotografiei. Pentru început, cu toţii vor fi cursanţi, dar pe parcurs se vor putea implica mai mult în evenimentele organizate de CCS Craiova şi instituţiile partenere, astfel având posibilitatea de a-și dezvolta abilităţile. Activităţile desfăşurate în cadrul cursului vor fi diverse, precum: ieşiri organizate în diverse locaţii sau chiar deplasări la munte sau la mare, se pot face schimburi de experienţă cu celelalte cercuri foto ale Caselor de Cultură ale Studenţilor din ţară. Desigur, fiecare trainer va instrui câte un grup format din 4-5 cursanţi. La finele anului, atunci când se va încheia cursul, vom organiza o expoziţie în cadrul căreia fiecare îşi va prezenta fotografiile realizate, dovedind calitățile obținute. Totodată, prin aceste spaţii pe care le-am amenajat dorim să aducem şi bani la bugetul instituţiei. Pentru tineri cursul este gratuit, dar dacă un fotograf profesionist doreşte să realizeze o şedinţă foto în studio-ul nostru, acesta poate fi închiriat”.

La rândul său, Silviu-Ionuţ Dumitrache, directorul CCS Craiova, a declarat că proiectul de Artă Fotografică reprezintă un început pentru tinerii doritori să învețe: “Atât cu studio-ul foto, cât şi cu studio-ul audio, încercăm să aducem

un beneficiu studenţilor, punându-le la dispoziţie atât dotarea tehnică, cât şi cunoştiinţele în domeniu ale colaboratorilor noştri, din dorinţa de a-i ajuta să devină profesionişti. În acelaşi timp, încercăm să aducem şi venituri proprii către instituţie, pentru a desfăşura cât mai multe activităţi care să aducă un beneficiu tinerilor. Desigur, vom putea realiza şi parteneriate cu publicaţii interesate să ofere internship-uri pentru tinerii care vor urma cursul foto în cadrul CCS Craiova”.