Craiova, pe harta campaniei împotriva cancerului la sân

0
792

Femeile din Craiova, dar şi alte oraşe ale ţării sunt încurajate să se programeze pentru o ecografie mamară, în cadrul unei campanii de prevenire a cancerului la sân care le asigură servicii gratuite.

Campania intitulată „Nu am făcut destul! Ajută-ne! Mergi la control!” şi-a propus să trimită la control 1.000 de femei, alocând pentru acestea ecografii gratuite la clinicile Gral Medical din mai multe oraşe din ţară, printre care şi Craiova. Cererea a depăşit estimările iniţiale, un număr foarte mare de femei exprimându-şi intenţia de a se programa pentru o ecografie mamară. Astfel s-a decis suplimentarea controalelor gratuite din cadrul campaniei de prevenire a cancerului la sân cu alte 2.000 de ecografii. Acestea vor fi efectuate până la sfârşitul lunii noiembrie 2011.

Cum se fac programările?

Programările pentru o ecografie gratuită au început în data de 3 octombrie, iar persoanele interesate mai au la dispoziţie patru zile pentru a trimite solicitărileAcestea se pot face pe pagina oficială a campaniei, www.invingemcancerul.ro, pe baza unui formular de înscriere, ce poate fi găsit în secţiunea “Campanie”. Tot pe acest site, pot fi găsite mai multe informaţii referitoare la campanie, dar şi detalii privind cancerul de sân. Pe 31 octombrie se va pune punct înscrierilor, iar cererile vor fi luate în considerare în ordinea primirii lor.

Toate femeile care se programează în luna octombrie, dar care nu vor reuşi să efectueze o ecografie din totalul de 3.000, vor putea beneficia, până la sfârşitul anului, de o reducere de 40% în clinicile Gral Medical din ţară. “Vom continua să creăm liste de aşteptare şi orice programare neonorată va fi înlocuită cu o alta, din aceste liste. În cazul în care până la sfârşitul lunii octombrie vor rămâne persoane în afara celor 3.000 de ecografii gratuite, vom oferi suplimentar, până la sfârşitul anului, un pachet de reducere de 40% la fiecare investigaţie”, au comunicat reprezentanţii clinicii iniţiatoare a campaniei.

Controale gratuite în Ploieşti, Piteşti, Craiova, Focşani şi Bucureşti

În acest an, campania “Nu am făcut destul! Ajută-ne! Mergi la control!”, iniţiată de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi sprijinită de Europa FM, Roche România şi Gral Medical a venit în întâmpinarea femeilor cu ecografii gratuite în următoarele oraşe: Ploieşti, Piteşti, Craiova, Focşani şi Bucureşti.

“Cu această ocazie, dorim să prevenim apariţia cancerului de sân, şi să aducem statisticile în marjele mediilor europene”, a declarat Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.