Spre optimi, cu efort minim

0
103

Universitatea Craiova s-a calificat în faza următoare a Cupei României, fără a avea o evoluţie consistentă în meciul cu Sportul Snagov, liderul ligii secunde

Craiovei nu prea i-a mers bine cu ilfovenii în Cupă, fiind eliminată de Voluntari în semifinale, acum două ediţii, iar anul trecut, în drum spre trofeu, cel mai dificil duel a fost cu Afumaţiul, la Ploieşti, unde alb-albaştrii au fost conduşi de două ori şi abia în prelungiri au rezolvat calificarea. Craiova şi Snagovul se mai întâlniseră, şi chiar de patru ori, în Liga a II-a, pe vremea când actualii ilfoveni erau bănăţeni şi se numeau Metalul Reşiţa, după ce se înfiinţaseră ca Damila Măciuca. Neînvins în acest sezon, liderul eşalonului secund a etalat formula de bază, sperând să dea lovitura chiar în fieful deţinătoarei trofeului. Nici Mangia nu a protejat prea multe vedete, dar acestea au început pe călcâie partida, luând la preţ de matineu o formaţie foarte bine organizată a Snagovului. Aceasta a şi avut prima mare ocazie a partidei, în minutul 25, dar Vali Bărbulescu n-a prins poarta, singur cu L. Popescu, şi cu Buia şi Dănălache disponibili în dreapta. Exigenţii fani craioveni, care au avut ocazia înainte de meci de a se fotografia cu trofeul Cupei, la statuia „Tunarului” Oblemenco, n-au tolerat prea mult atingerile superficiale ale lui Mitriţă şi Bărbuţ şi gafele lui Burlacu, declanşând murmure în tribune, după numai o jumătate de oră. Acestea au fost estompate însă de reuşita cu capul a lui Gardoş, servit pe 6 metri de Cicâldău, omul-assist în Bănie. În decembrie 2013, într-un Steaua – Astra 3-1 marcase Gardoş ultima dată într-un meci oficial. Prima parte s-a încheiat în avantaj pentru deţinătoarea Cupei, care însă n-a fost deloc convingătoare în joc. În fruntea listei de indolenţi s-a aflat Mitriţă, care a pierdut absolut toate mingile. Alb-albaştrii au continuat la fel de superficial şi haotic şi partea secundă, iar Hlistei a avut o mare şansă de egalare, provocată de gafele lui Bancu şi Gardoş, dar Popescu a apărat senzaţional. Ca şi în prima parte, ocazia s-a răzbunat mai târziu. Un contraatac pe traseul Bancu-Rocha-Mitriţă i-a oferit un prilej ideal lui Jovan Markovic de a marca primul său gol pentru Universitatea, la 17 ani şi jumătate. Fără să forţeze, părând mai mult cu gândul la derby-ul cu CFR Cluj, deţinătoarea Cupei merge în optimi, în timp ce Snagovul rămâne cu regretul ratării celor două uriaşe ocazii de a marca pe „Oblemenco”.

Mangia: „Am avut o problemă de atitudine”

După meci, anrrenorul Devis Mangia a declarat că echipa a avut o problemă de atitudine, în special în prima repriză, jucătorii nefiind conectaţi la joc aşa cum era necesar: „Am schimbat mai mulți jucători, s-au ridicat la nivelul așteptărilor. În prima repriză, atitudinea a fost așa și așa. Felicităm Snagovul, a jucat bine, dar noi am alergat mai puțin. Nu e o problemă de formă, e o problemă de atitudine. Pentru că ne gândim că lucrurile sunt mai ușoare. Nu este o problemă de formă, dar trebuie să ne concentrăm mai bine, trebuie să avem o altă atitudine, pentru că avem momente în care credem că lucrurile sunt deja gata, ne gândim de la început că este ușor și nu este ok. Genul asta de partidă este foarte riscantă și mă bucur că am trecut cu bine. E bine pentru noi că am dat gol la fază fixă, iar Markovic este un copil care a intrat foarte bine”.

La primul gol pentru Universitatea, Florin Gardoș s-a accidentat din nou şi nu a terminat partida, iar la final a declarat: „Jucam la Steaua când am marcat ultima dată. Am marcat exact cum trebuie să o facă un fundaș central, cu capul la o fază fixă. Am încasat o lovitură în tendonul lui Ahile, mi s-a încărcat acolo zona. Mi-aș fi dorit să joc 90 de minute, dar nu am putut. Nu știu dacă voi fi ok pentru meciul cu CFR. Când lucrurile merg bine, oamenii sunt excepționali. Nu știu la ce echipă vine atâta lume, la un meci de marți seara, când e destul de frig. Cu siguranță putem să ne apărăm trofeul. E bine că am trecut de meciul ăsta”. Elveţianul Matteo Fedele a spus după meci: „Știam de la început că a fost o partidă dificilă, felicit și adversarii pentru modul în care au jucat. Foarte bine mă simt, e un oraș care trăiește fotbalul. Asta se vede prin spectatorii care vin. În primul rând ne-am gândit la partida aceasta, știam că e foarte dificilă. De acum ne vom gândi și la meciul de la Cluj”. Laszlo Balint, antrenorul lui Sportul Snagov, a declarat: „Craiova, la această oră, e cea mai în formă echipă din România. Diferența de nivel e mare, nu ne făceam iluzii că vom avea un parcurs mare în Cupă, mai ales când ne-a ieșit în cale Universitatea Craiova. Una peste alta, e un meci din care avem ce învăța”.

Bilete la pachet pentru meciurile cu Hermannstadt şi FCSB

Clubul Universitatea Craiova a anunţat că vinde şi la pachet biletele pentru meciurile cu AFC Hermannstadt şi FCSB, ultimele pe teren propriu din turul sezonului regulat. Primul este programat sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 18, al doilea se va disputa duminică, 21 octombrie, de la ora 21. Preţurile pachetelor sunt: 20 de lei la peluze, 40 de lei la tribuna a II-a, 60 de lei la tribuna I şi 150 de lei la VIP. Modalităţi de intrare pe stadion: 1) Scanezi biletul la poartă direct de pe smartphone. Primești un e-mail de confirmare a comenzii care conține atașat biletul în format .PDF., apoi trebuie salvat în memoria telefonului și deschis înainte de a ajunge la porțile de acces ale arenei. Codul de bare de pe telefonul mobil trebuie să fie vizibil în totalitate pentru scanare. 2) De la casele de bilete situate la Sala Polivalentă din Craiova. Programul de funcționare este următorul: zilnic în intervalul orar 10:00 – 20:00 (inclusiv în weekend). 3) De la magazinul mobil situat în Piața „Mihai Viteazul” din Craiova. Programul de funcționare este zilnic, în intervalul orar 10:00 – 19:00 (inclusiv în weekend). 4) De la partenerii Eventim.ro: orice stație OMV și orice magazin Orange, Vodafone, Carrefour sau Altex, de oriunde din țară, inclusiv din Craiova. 5) Online, prin platforma Eventim.ro. Dacă veți da click pe opțiunea „Selectarea planului de sală”, vă veți putea alege tribuna, rândul și locul dorit, iar biletul va ajunge direct la dumneavoastră acasă prin firma de curierat. Puteți opta pentru plata cu cardul în deplină siguranță. 6) Online, prin platforma Eventim.ro, cu funcția Print-At-Home.