Întrevederea Prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu Guy Verhofstadt, Președintele Grupului ALDE

0
85

Programul vizitei la Bruxelles a doamnei Viorica Dancilă, Prim-ministrul României, a cuprins și o întrevedere cu domnul Guy Verhofstadt, Președintele Grupului ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa) din Parlamentul European. Doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, precum si europarlamentarii Norica Nicolai si Dan Nica au participat, de asemenea, la convorbiri.

Au fost abordate aceleași subiecte discutate cu liderii principalelor grupuri din Parlamentul European: situația politică din România și agenda europeană.

Referitor la situația internă a României, mesajul transmis a fost în linia celor  afirmate în cadrul întrevederilor anterioare. Premierul a reiterat angajamentul Guvernului pentru respectarea valorilor europene și a principiilor democratice. Totodată, a subliniat că reformele introduse de Guvernul României sunt exclusiv  în interesul cetățenilor și au fost implementate cu respectarea normelor în vigoare și în urma unei ample consultări interinstituționale și a partenerilor europeni.

Convorbirile s-au încheiat cu o prezentare a stadiului pregătirilor Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene.