Peste 250 de elevi, beneficiari ai Asociaţiei „Vasiliada”, au primit pachete cu rechizite şcolare

0
74

poza  1Asociaţia „Vasiliada” desfăşoară de 15 ani programe care vin în sprijinul copiilor şi familiilor ce  se confruntă cu diferite probleme sociale. În cadrul centrelor sociale din Craiova, Lipovu si Filiaşi, peste 250 de copii care participă la activităţile socio-educative menite să susţină şi să faciliteze accesul la educaţie au fost sprijiniţi în această perioadă cu rechizite şcolare.

„Misiunea noastră nu este una uşoară. Cunoscând nevoile acestor familii, văzând problemele cu care aceştia se confruntă, încercăm să venim mereu în sprijinul lor. Aşa s-a întâmplat şi în această perioadă. Știm cât de greu le este copiilor aflaţi în situaţii de risc să meargă la şcoala şi să vadă că ei nu au în ghiozdan tot ce au colegii lor. Considerăm că educaţia şi posibilitatea de a frecventa cursurile şcolare este şansa lor de a avea o viaţă mai bună”, a declarat Anca Maria Casangiu, coordonator PR al Asociaţiei „Vasiliada”.

Acţiunea caritabilă face parte din campania „Gesturile mici fac oamenii mari”, iar în organizarea ei Asociaţia „Vasiliada” s-a bucurat de ajutorul prietenilor de la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” prin campania de strângere de fonduri în cadrul festivalului „Puppets Occupy Street”, de ajutorul celor de la Librarie.net si S.C. Pipeplast S.R.L., care au dăruit cărţi şi rechizite.

Asociaţia „Vasiliada” desfăşoară prin centrele sociale o serie de activităţi cu rol în dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă, printre care meditaţii în efectuarea temelor şcolare, terapie ocupaţională, consiliere psihologică.poza  2