Ultimele 24 de ore: amenzi contravenţionale de 55.000 de lei şi cinci infracţiuni, pe şoselele din Dolj

0
203
În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate amenzi contravenţionale în cuantum de aprox. 55.000 de lei şi s-au constatat şi cinci infracţiuni.
Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 350 de persoane, fiind controlate și aproximativ 260 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 194 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei. Totodată, au fost reținute 36 de permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate și cinci infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice. “În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală (Legea Anastasia) respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei”, a precizat Andreea Mateescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj .
Tot cu viteză, tot drogaţi
Dar, aşa cum ne-au obişnuit reprezentanţii IPJ Dolj, nu lipsesc nici exemplele, pe care le vom prezenta. Din păcate, sunt din ceea ce înseamnă viteza excesivă şi a consumului de droguri.”Înregistrat cu viteza de 115 km/h, fără permis de conducere și sub influența substanțelor psihoactive: Un tânăr de 31 de ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, din localitatea Brădești, cu viteza de 115 km/h. Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanța cocaină, tânărul refuzând prelevarea de mostre biologice. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice; Înregistrat de aparatul radar cu viteza de 145 km/h în localitate: Un bărbat de 39 de ani, din orașul Segarcea a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, din localitatea Beharca, cu viteza de 145 km/h. Acesta a fost sancționat conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 120 de zile”.