Jorginho şi Tuchel, MVP-urile UEFA pentru sezonul trecut

0
583

Mijlocaşul italian de origine braziliană Jorginho, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al sezonului 2020/2021 de către UEFA,  în ceremonia de la Istanbul, la tragerea la sorţi a grupelor Champions League. Fost jucător la Napoli, Jorginho a câştigat Liga Campionilor şi Supercupa Europei cu Chelsea şi EURO 2020 cu naţionala Italiei şi i-a devansat în acest top pe coechipierul său Ngolo Kante (desemnat totuşi de UEFA cel mai bun mijlocaş al anului), şi pe Kevin De Bruyne, de la Manchester City.

Antrenorul lui Jorginho la Chelsea, Thomas Tuchel, a fost ales cel mai bun antrenor al sezonului trecut. Neamţul a câştigat Liga Campionilor, după ce disputase finala precedentă, ca antrenor al lui PSG, iar în topul UEFA i-a devansat pe Roberto Mancini, selecţionerul naţionalei Italiei, şi pe Josep Guardiola, tehnicianul lui Manchester City.

Norvegianul Erling Haaland, de la Borussia Dortmund, a fost ales cel mai bun atacant al ediţiei trecute a Ligii Campionilor, înaintea lui Kylian Mbappe (PSG) şi a lui Robert Lewandowski (Bayern Munchen). Cel mai bun portar al sezonului trecut de Liga Campionilor este Edouard Mendy (Chelsea), cel mai bun fundaş a fost ales Ruben Dias (Manchester City), iar cel mai bun mijlocaş, N’Golo Kante (Chelsea).