Prezenţă ridicată la ultima probă scrisă, dar şi un eliminat la  Bacalaureatul de toamnă, în Dolj

0
304

Ieri, s-a desfăşurat cea de treia probă scrisă a Examenului Naţional de Bacalaureat, sesiunea de toamnă 2019, cea la alegere a profilului şi speciliazării. La nivel naţional, peste 43.500 de candidaţi s-au înscris la susţinerea examenului, fiind vorba de cei care nu au absolvit în sesiunile anterioare, unii dintre ei având de luat una sau mai multe probe. La cea de ieri, în Dolj procentul de prezenţă a fost de 78%, dar, din păcate, a fost vorba şi de un eliminat.

Proba de alegere a profilului şi specializării s-a desfăşurat la mai multe discipline – biologie, geografie, chimie, fizică, sociologie, logică şi argumentaţie, etc. ,  care au fost studiate, de-a lungul anilor, de liceeni. La Dolj, pentru susţinerea Examenului Naţional de Bacalaureat – sesiunea de toamnă 2019 s-au înscris 1.307 de candidaţi, care au avut de susţinut probele la care nu au promovat în anii anteriori, unii la mai multe discipline. Ieri, au fost prezenţi, la ultima probă scrisă, 585 de candidaţi, procentul fiind de 78%, cei mai mulţi dintre ei la biologie şi geografie. Conform datelor prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, a fost, din păcate şi un eliminat, la biologie, din cauza telefonului mobil pe care îl avea asupra sa.

152 de candidaţi îşi încearcă măiestria

Astăzi şi mâine se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, unde, în judeţul nostru, s-au înscris 144 de foşti liceeni. În perioada 30 august – 2 septembrie, se vor evalua competenţelor digitale, cu 148 de pretendenţi, iar, pe 2 – 3 septembrie 152 de candidaţi îşi încearcă măiestria la verificarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele se vor desfăşura în cele trei centre de examen constituite la Dolj: Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu”, Colegiul Tehnic Energetic şi Liceul „Traian Vuia”, toate din Craiova.