Vietăți magice ale Pământului au făcut paradă pe străzile Craiovei!

0
219

Bucurie fără margini pentru craiovenii de toate vârstele, sâmbătă seara, când vietăți magice ale Pământului i-au încântat cu imaginea lor de poveste într-o paradă care a străbătut centrul orașului. Evenimentul a anunțat deschiderea „Puppets Occupy Street” – Earth Edition 2018, festivalul internațional organizat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, care anul acesta reunește artiști din 18 țări. Spectacole pe străzi, în parcuri, grădini și piețe publice, ateliere de creație, concerte, parade, expoziții, proiecții video, happening-uri, face painting și multe alte momente speciale fac parte dintr-un program cu aproape 400 de evenimente și vă sunt oferite, gratuit, până pe 1 septembrie 2018. Ediția dedicată Pământului vine după cele anterioare care au pus în valoare elementele primordiale Apa, Focul și Aerul.

Parada păpușilor gigantice s-a pus în mișcare, sâmbătă seara, aproape de ora 21.30, nu înainte de salutul adresat publicului de actrița Geo Dinescu, de la Teatrul „Colibri”. Punctul de start a fost în dreptul McDonald’s, urmându-se traseul strada „A.I. Cuza” – Piața „Mihai Viteazul”, unde a și avut loc deschiderea oficială a festivalului.

O mare de copii de toate vârstele, cu părinți și bunici, a însoțit păpușile în plimbarea lor de seară atât cu pasul și privirea, cât și cu blitz-urile telefoanelor mobile, cu care a încercat să surprindă cât mai multe imagini. După ce vietățile magice ale Pământului, diafane și ingenios construite, însoțite de clovni și un dragon blând (pentru că a trecut ediția de Foc!), au străbătut agale străzile, publicul a dat cu ochii de altă surpriză: un spectaculos video mapping, realizat de actorul Marin Fagu în acord cu tema, Earth Edition, și proiectat pe clădirea Palace. Seara s-a încheiat cu o porție de distracție în Piața „Frații Buzești”, unde craiovenii au fost invitați, apoi, la concertul susținut de Mix Earth Music.

Maratonul păpușilor și poveștilor, „Puppets Occupy Street”, aduce la Craiova companii de teatru private și artiști independenți din 18 țări: Australia, Italia, Spania, Franța, Rusia, Turcia, Grecia, Argentina, Croația, Germania, Elveția, Belgia, Macedonia, Serbia, Bulgaria, Polonia, Finlanda și, bineînțeles, România. În cele opt zile de poveste sunt programate aproape 400 de evenimente, oferite gratuit și desfășurate concomitent în 21 de spații din oraș: Centrul Vechi – Piața „Frații Buzești”; Piața „Mihai Viteazul”; Piața „William Shakespeare”; English Park; Parcul „Nicolae Romanescu” – zona Foișor; Grădina Botanică; Teatrul „Colibri” – esplanadă; Parcul Tineretului și Water Park; Casa Băniei; Muzeul de Artă; Biblioteca „Aman”; cartierele Craiovei ș.a.

„Puppets Occupy Street” este primul și unicul festival de arta animației din România, derulat exclusiv în spații neconvenționale și care aduce la un loc doar artiști independenți și trupe private. Evenimentul este organizat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” și finanțat de Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova, bucurându-se de susținerea partenerilor tradiționali din domeniile public și privat: regii autonome, instituții de cultură, forțe de ordine, precum și a unui număr tot mai important de voluntari și sponsori.

Programul complet al evenimentelor se regăsește atât pe site-urile Teatrului „Colibri” (www.teatrulcolibri.ro) și Primăriei Craiova (www.primariacraiova.ro), cât și pe pagina Facebook a instituției și pe cea dedicată evenimentului.