Triplă Bancu şi “manita” pentru Ştiinţa la Voluntari

0
197

FC Voluntari – Universitatea Craiova 1-5

Au marcat: Laidouni 85 – pen. / Bancu 24, 41, 88 – pen. Kelic 27, Mitriţă 39.

Stadion: „Anghel Iordănescu”.

FC Voluntari: Vâtcă 4 – Hodorogea 4, Wallace 3 (42 Belahmeur) 6, Zgrablic 4 – Ricardinho 4, Sesar 5 (79 Al. Ciucur), Lazăr 6, Al. Vlad 5 – Căpățână 5, Laidouni 7, Pârcălabu 4 (23 Tudorie) 4. Antrenor: Dinu Todoran. Rezerve neutilizate: Petrariu – Răuță, Bucurică, A. Stoica.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Borţa 7, Kelic 8, T. Ferreira 7, Briceag 7 (59 Burlacu) 6 –  Cicâldău 8, Fedele 7 (73 Mateiu) 7, Bancu 9 – Bărbuț 6 (67 Markovic) 7, R. Baicu 5, Mitriță 8. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve neutilizate: L. Popescu – M. Șerban, Gardoș, Juncu.

Arbitru: Marius Avram (București) 7. Asistenţi: Mircea Orbuleț (București), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea).

Observatori: Paul Cazan (Bucureşti), Marian Dorobanțu (Buzău).

 

 

Două echipe care au ratat startul sezonului au închis etapa a şasea. Voluntariul continuă declinul din finalul stagiunii trecute şi, după ce s-a debarasat de Mutu, a scăpat repede şi de Opriţa. Dinu Todoran, soluţia internă de avarie, a trecut la o defensivă în trei, iar Costin Lazăr a reapărut pe teren o dată cu schimbarea de pe banca tehnică. De partea cealaltă, Mangia a renunţat pentru acest meci la defensiva în trei, de care părea că trage cu dinţii, iar Bărbuţ a fost titular în premieră pentru acest sezon. Craiova a fost echipa care a arătat de la bun început că nu vrea să rateze această şansă a restartului, şi a fost periculoasă îndeosebi prin Bancu. Urcat mijlocaş în noua aşezare, internaţionalul oltean s-a destrăbălat în jumătatea adversă şi l-a testat de 3 ori pe Vâtcă până să-i dea gol. Nu l-a mai iertat în minutul 24, când a pedepsit plasamentul bezmetic al lui Wallace şi a strecurat mingea printre portar şi bară. Izbită inevitabil, formaţia ilfoveană a mai picat un test, cel al fazelor fixe, deoarece Renato Kelic a marcat la un corner de lângă 3 adversari. Cicâldău şi-a trecut în cont assist-urile la ambele reuşite, decarul încercând să scape de eticheta de „transfer ratat”, cu care este deja catalogat prin Bănie. Nemaifiind sabotată de gazonul nisipos de acasă, Craiova s-a simţit în largul ei pe terenul impecabil din Ilfov, iar, la primul meci pentru Voluntari, Vâtcă avea să încaseze nu mai puţin de 4 goluri într-un sfert de oră. Asta în timp ce colegii săi erau buimăciţi complet şi nici cele două schimbări ale lui Todoran n-au părut că-i dezmeticesc. Mitriţă a făcut 3-0 după ce s-a jucat prin careul mic, părând că nu are suficienţi adversari de driblat înainte de a marca. Nicuşor Bancu a realizat dubla peste câteva minute, el trecându-şi în cont al patrulea gol în tot atâtea meciuri jucate de Craiova pe terenul din Voluntari. A fost momentul în care Dinu Todoran n-a mai tolerat neroziile lui Wallace şi l-a trimis la vestiare înainte să vină pauza. Veteranul Costin Lazăr a încercat să ofere impresia că şi echipa sa joacă în acest meci, aşa că l-a întins pe Pigliacelli înainte să sse fluiere finalul primei reprize. Belahmeur putea marca în debutul părţii secunde, dar finalizarea a fost sub nivelul acţiunii. Baicu s-a împiedicat şi el în 6 metri când i-a venit mingea de 5-0. Cu victoria în cont şi derby-ul cu Dinamo la orizont, Craiova a pasat în voie, fără să vrea mai mult de la acest meci, iar Voluntari n-a avut cu ce să riposteze, arătând şi mari lacune de ordin fizic. Finalul a salvat repriza, fiindcă a adus două penalty-uri, unul obţinut şi transformat de Laidouni, altul scos de Markovic şi care i-a prilejuit lui Bancu primul hat-trick din carieră, căpitanul Mitriţă, executantul obişnuit, oferindu-i această şansă coechipierului său. Craiova câştigă uşor în Ilfov, îşi recapătă suflul şi vine pe loc de play-off, în timp ce Voluntariul pare să aibă nevoie de un şoc adevărat pentru a nu pierde definitiv contactul cu restul Ligii I.