Craiova respiră greu în subsol

0
51

Într-un derby al echipelor care au avut un start ratat de sezon, Universitatea joacă împotriva Voluntariului, care şi-a schimbat deja antrenorul

Fără a întâlni vreo echipă puternică în precedentele cinci runde, Universitatea a strâns puncte cât pentru a se situa pe loc de baraj. Urmează un alt meci uşor, contra unei formaţii care a adunat un singur punct şi care şi-a schimbat deja antrenorul, dar, la cum evoluează lucrurile la Craiova, niciun duel nu este facil pentru alb-albaştri. Într-un fel firesc, deoarece dacă privim banca de rezerve găsim aproape numai puşti fără experienţă, iar unii îşi fac loc, mai mult de nevoie, şi în primul 11. Echipa nu are un atacant decent în tot lotul şi nici măcar un mijlocaş pe bancă, dacă nu-l punem la socoteală pe Şerban, care nu are nici măcar meciuri prea multe nici la „satelit”, el nedebutând încă la prima echipă. În loc să continue upgrade-ul, după două sezoane bune, Craiova a trecut la reconstrucţie, oferind impresia că scopul este business-ul, nu performanţa. Văzând că au făcut o afacere cu Screciu, promovat de tânăr şi vândut pe 2 milioane de euro chiar fără să fi impresionat la nivelul Ligii I, conducătorii echipei au recurs la o infuzie de tineri, sperând la o nouă „lovitură” în mercato. În aceste condiţii, locul din clasament nu este neapărat o surpriză, Craiova reuşind să marcheze în doar 2 din cele 6 meciuri jucate în Liga I şi Supercupa României, iar Mitriţă are 4 din cele 5 reuşite.

Totuşi, astăzi speranţele se leagă de tradiţie, Universitatea câştigând de toate meciurile disputate în deplasare în Liga I contra Voluntariului, iar Bancu s-a aflat printre marcatori aproape de fiecare dată.

Mangia: „E cel mai greu moment al meu la Craiova”

La conferinţa de presă care a prefaţat meciul dintre FC Voluntari şi Universitatea Craiova, antrenorul Ştiinţei, Devis Mangia a recunoscut că actuala perioadă este cea mai dificilă de când a venit în Bănie. „La Voluntari vom avea un meci foarte dificil, ţinând cont de momentul în care ne aflăm, nu trebuie să ne uităm la locul lor, ci să ne gândim la jocul nostru pentru a câştiga. Avem aceleaşi probleme cu jucătorii accidentaţi ca săptămâna trecută, plus suspendarea lui Donkor, iar alţi jucători sunt incerţi, se resimt după ce au jucat multe partide într-un timp scurt. Este clar că este cel mai greu moment de când am venit la Craiova, rezultatele nu sunt prea bune, sunt jucători indisponibili, nici atmosfera nu este grozavă, dar trebuie să rămânem optimişti, sunt încrezător în munca mea şi în jucătorii mei” a spus italianul.

Mangia a pus ieşirea nervoasă a lui Mitriţă de la finalul meciului cu Chiajna pe seama dorinţei căpitanului Craiovei de a face cât mai mult şi pe frustrarea pe care o simte atunci când echipa nu câştigă: „Nu era nevoie să vorbesc cu Mitriţă după incidentele de la meciul trecut. El este un jucător care are în suflet această echipă, o iubeşte şi dă totul pentru ea. Poate din acest motiv este uneori mai nervos. De fapt, toţi jucătorii sunt implicaţi sută la sută şi de aceea intervine această stare de nervozitate când nu sunt rezultate. Suporterii pot face ce vor, dar eu ţin să mulţumesc Peluzei Nord pentru că ne-a susţinut 95 de minute”. Şi Renato Kelic s-a referit la acest subiect: „Mitriţă este oltean, este crescut aici, se întâmplă la fotbal să existe şi astfel de momente, dar el iubeşte această echipă. După părerea mea, Mitriţă este cel mai bun jucător din România şi pentru noi este extrem de important”.

Devis Mangia n-a dorit să comenteze despărţirea de fostul căpitan al echipei, Hristo Zlatinski, urându-i doar baftă: „Îi mulţumesc lui Zlati pentru ce a făcut alături de noi la Universitatea şi îi urez succes în fotbal şi în viaţă”. Cât despre venirea lui Stăncioiu şi concurenţa cu Pigliacelli, Devis Mangia a specificat că al său compatriot este primul portar al echipei: „Eu am cerut încă un portar, pentru a completa lotul, fiindcă vreau să avem trei portari de lot, plus un tânăr de la echipa a doua. Pigliacelli este prima soluţie, Popescu este al doilea portar, iar Stăncioiu este al treilea. Dică se antrenează cu noi şi joacă la echipa a doua. Pigliacelli este un portar foarte bun, ştim că are un joc de picior foarte bun, acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care l-am adus, dar nu-l vom reprofila ca vârf de atac, aşa cum au glumit suporterii, el va rămâne portar”.

Mangia le-a urat succes rivalelor din campionat, FCSB şi CFR, în returul play-off-ului Europa League: „Sper ca FCSB şi CFR să se califice în grupele Europa League, fiindcă România are nevoie de coeficient în cupele europene. Nu cred că fotbalul românesc este mai slab decât cel din Luxemburg şi Austria, ci este mai bun. Nu am vrut să compar nici fotbalul românesc cu cel german, mă refeream la nivelul echipei mele şi cel al lui Leipzig, care erau diferite şi trebuia să facem jocul perfect pentru a-i elimina pe nemţi. Am văzut că acum au făcut 0-0 în Ucraina, dar au avut 30 de şuturi la poartă, unii ne acuzau că au avut 23 în meciul cu noi…vorbim totuşi de o echipă de valoare”.

Kelic. „Craiova e un club mare şi vrea să câştige orice meci”

Stoperul croat Renato Kelic a prefaţat meciul cu Voluntari şi situaţia Craiovei după începutul modest de sezon: „E cel mai important meci pentru noi. Nici noi nici Voluntariul nu am început bine, dar cred că avem o echipă mai bună şi trebuie să ne impunem. În unele meciuri am jucat bine, ne-am creat ocazii, dar am ratat şi nu am câştigat decât o dată în 5 etape, nu ne aşteptam, fiindcă eu cred că avem un lot foarte bun. Dacă vom câştiga 3 meciuri la rând ne vom bate la podium, abia a început campionatul, nu este mare diferenţă între noi şi primele echipe din clasament. Craiova e un club mare şi vrea să câştige orice meci”.

Dinu Todoran: „Trebuie să săpăm tranşee pentru a-l opri pe Mitriţă”

FC Voluntari a mers, din nou, pe mâna lui Dinu Todoran. Fostul mijlocaş, ajuns acum la 39 de ani, este alegerea şefilor clubului din Ilfov pentru a redresa o corabie aproape scufundată de Daniel Opriţa. Prezent la conferinţa de presă de dinaintea meciului cu Universitatea Craiova, din etapa a şasea a Ligii 1 Betano, Todoran a spus: „Sunt a doua oară antrenor principal. Prima oară am făcut lotul cu Florin Marin. Acum este un lot nou. Daniel şi-a făcut selecţia, a avut încredere în jucători. I-am văzut, şi-au pierdut încrederea. Trebuie să le redăm încrederea, mai ales la acest prim meci, cu Craiova. Dar sunt jucători cu calitate. Situaţia din clasament este foarte nasoală. La începutul campioantului, obiectivul a fost play-off-ul, acesta este în continuare, dar trebuie să o luăm pas cu pas, mai ales primul meci, cel cu Craiova. Jucătorii pe care i-am adus eu cu Florin Marin aveau calitate: era Marinescu, era Cernat, era Maftei, adică jucători care în Liga I, din punctul meu de vedere, şi acum pot face diferenţa. Apoi a venit alt antrenor, cu altă strategie, cu alţi jucători şi nu s-a mai realizat ceea ce s-a realizat în anii trecuţi. Dar pe viitor este posibil orice, trebuie să avem încredere. Trebuie să redresăm corabia, chiar de la meciul cu Craiova. Referitor la Mitriţă, trebuie să vorbim cu îngrijtorul terenului să punem nişte tranşee unde joacă el, pentru că e un jucător de calitate. Trebuie să avem mai multă încredere în noi” a punctat Todoran.