Soţ şi soţie la judecată pentru trafic de minori

0
110

Cei doi doljeni, soţ şi soţie, Doina Marilena şi Vasilică Lică, ambii din comuna Amărăştii de Sus, arestaţi preventiv în luna martie pentru trafic de persoane, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Cei doi au fost prinşi de poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni în timp ce se pregăteau să părăsească ţara, cel mai probabil cu destinaţia Italia, acolo unde anchetatorii au stabilit că, prin ameninţări şi violenţe, au obligat cinci tinere să se prostitueze. Tribunalul Dolj le-a menţinut arestarea preventivă soţilor Lică şi a stabilit primul termen de judecată pe data de 19 septembrie a.c.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au finalizat cercetările şi i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe soţii Doina Marilena Lică, de 38 de ani şi Vasilică Lică, de 32 de ani, ambii din comuna Amărăştii de Sus, în sarcina lor fiind reţinute infracţiunile de trafic de persoane în formă continuată şi trafic de minori. Odată cu înregistrarea dosarului la Tribunalul Dolj, pe 6 august a.c., judecătorii au admis propunerea procurorilor şi au prelungit arestarea preventivă a celor doi inculpaţi. S-a reţinut faptul că „pericolul concret pentru ordinea publică reiese din natura faptei presupus săvârşită, constând în aceea că în cursul anilor 2011 – 2013, au racolat şi găzduit părţile vătămate Z. A., P.M, P.A, P.S. şi C. M. şi le-au determinat, prin promisiunea asigurării unui loc de muncă, dar şi prin exercitarea de acte de violenţă şi ameninţare, să se prostitueze în folosul lor, în zona Arosio, situată în apropierea oraşului Milano – Italia şi particularităţile speciale ale victimelor acestora”.

Reamintim că, poliţiştii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, în noaptea de 16 spre 17 martie a.c., o acţiune pe linia combaterii traficului de persoane.

Astfel, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J Dolj – Poliţia Oraşului Dăbuleni, oamenii legii au oprit în trafic, în oraşul Dăbuleni, un autoturism înmatriculat în Italia, în care se aflau soţii Doina şi Vasilică Lică, de 38, respectiv 32 de ani, din comuna Amărăşti de Sus, care intenţionau să plece din ţară după ce ameninţaseră familia uneia dintre victime. Cei doi au fost duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pentru audieri. “Din cercetările întreprinse de către poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane a reieşit faptul că, în perioada 2011 – 2013, cei doi suspecţi au racolat, transportat şi exploatat sexual şapte tinere, prin promisiunea unui loc de muncă în Italia, în apropierea oraşului Milano, localitatea Arosio, unde, prin ameninţări şi violenţe, le-au determinat să se prostitueze. Valoarea prejudiciului obţinut este estimat la 100.000 de euro”, după cum se arată în comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Primul termen de judecată al procesului a fost stabilit pentru 19 septembrie a.c., la Tribunalul Dolj.