Încurajarea tranzacţiilor non-cash face parte din strategia băncii pentru 2013

0
112

Cei mai activi clienţi din punct de vedere al numărului de tranzacţii non-cash sunt în Bucureşti şi Judeţul Ilfov, urmaţi de cei din judeţele Timiş şi Braşov, rezultă dintr-un studiu al BCR efectuat pe segmente interne de clienţi. Pe ultimele locuri în acest clasament (judeţe unde clienţii preferă tranzacţiile cash în detrimentul celor non-cash) se situează: Bistriţa, Neamţ şi Călăraşi. 

Cele mai utilizate cinci canale non-cash folosite de clienţii BCR sunt: plăţile la POS, operaţiunile prin Click 24 Banking, plăţile automate prin Direct Debit şi Standing Order şi plăţile efectuate la ATM. “Clienţii BCR care au adoptat plăţile prin metodele non-cash sunt persoane active care au ales pachetele de cont curent ClasiCont, ExtraCont şi TotalCont, prin care îşi pot administra rapid şi eficient finanţele personale. Pachetele de cont curent BCR oferă cel mai scăzut cost total pentru operaţiunile bancare care fac parte, inevitabil, din viaţa de zi cu zi a oricarui client: plata facturilor sau transferuri bancare“, a declarat Cătălina Zincenco, şef departament, Produse de Economisire şi Investiţii, BCR.

Craiova, pe la mijloc

Conform aceluiaşi studiu, cele mai multe convenţii de Direct Debit (serviciu prin care un client împuterniceşte banca să efectueze automat plata facturilor lunare din contul curent către furnizori de servicii agreaţi) au fost încheiate de clienţii din Bucureşti, Constanţa şi judeţul Argeş. Totodată, cele mai multe convenţii de plată facturi de la ATM au fost încheiate de clienţii din Bucureşti şi judeţele Sibiu şi Brasov. În ceea ce priveşte utilizarea cardurilor pentru tranzacţii non-cash, în ultimii ani preferinţa deţinătorilor de card de credit este evidentă: plata cumpărăturilor cu cardul are acum o pondere de 87% în total tranzacţii, faţă de 29% în 2007. Aceeaşi preferinţă se manifestă şi în rândul deţinătorilor de card de debit, ponderea plăţilor cumpărăturilor cu cardul fiind acum la 38%, faţă de 12% în 2007.

Număr nelimitat de tranzacţii

Încurajarea tranzacţiilor non-cash face parte din strategia băncii pentru 2013 şi tocmai de aceea BCR a modificat, la sfarşitul anului 2012, structura pachetelor de cont curent existente oferind clienţilor 3 variante noi: ClasiCont BCR – cel mai accesibil pachet care oferă acces la contul clientului deschis la BCR, ExtraCont BCR – pentru persoanele active, care plătesc facturi, transferă bani şi constituie depozite, inclusiv prin internet şi telefon şi TotalCont BCR care este un pachet dedicat clienţilor pasionaţi de plata cu cardul şi de utilizarea internet bankingului, oferind un număr nelimitat de tranzacţii intra şi interbancare efectuate prin internet şi telefon cu comision zero. Pe langă accesul gratuit la contul curent, noile pachete oferăposibilitatea de a plăti facturile sau de a efectua tranzacţii printr-o serie de canale directe: Click 24 Banking BCR– serviciul de internet banking accesibil de pe calculator Mobile Banking; Alo 24Banking BCR  (apelabil non-stop şi gratuit la InfoBCR: 0800.801.227); plăţi automate prin Direct Debit şi Standing Order; cu cardul la orice bancomat CR sau prin echipamentele acceptatoare de numerar.

Campanie de încurajare a tranzacţiilor non-cash

În continuarea eforturilor sale de susţinere a tranzacţiilor non-cash, BCR a demarat o campanie de încurajare a acestui tip de operaţiuni. Astfel, clienţii BCR care efectueză plăţi la comercianţi cu cardul (POS), care plăteasc facturile curente la ATM BCR sau prin Click şi Alo 24 Banking BCR sau care efectueză plăţi şi tranzacţii către terţi prin serviciul Tranzactii Mobile (de pe telefonul mobil personal), pot câştiga contravaloarea tranzacţiilor efectuate. Promoţia se derulează în perioada 23 august – 23 octombrie a.c. premiile constând în contravaloarea tranzacţiilor non – cash efectuate de client în perioada campaniei. BCR acordă 5 premii/lună cu o valoarea maximă de 1.000 lei net şi care vor fi virate, automat, în conturile clienţilor. La această campanie participă toţi clienţii care au efectuat minim 5 tranzacţii non – cash prin intermediul BCR în luna respectiva.


Tipurile de tranzacţii non – cash ce vor intra în tragerea la sorţi:

  • plăţi cu cardul BCR
  • plăţi facturi la ATM BCR
  • direct debit
  • reîncărcări cartele Vodafone, Orange, Cosmote la ATM BCR
  • plăţi facturi prin Click 24 Banking BCR (web şi mobile)
  • transferuri către terţi prin Click 24 Banking BCR (web şi mobile)
  • plăţi facturi şi transferuri către terţi prin Alo 24 Banking BCR
  • plăţi facturi şi transferuri către terţi prin Tranzactii Mobile