„Nelu de la Craiova”, implicat într-o încăierare în Malu Mare

0
745

Cântăreţul de muzică populară Nelu Anca, cunoscut drept „Nelu de la Craiova”, judecat, în prezent, în stare de libertate, împreună cu Costinel Diculescu şi soţia acestuia pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, a fost implicat, săptămâna trecută, într-o încăierare în care mai multe persoane s-au bătut folosind bâte şi lopeţi, după cum au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj. Scandalul s-a petrecut în comuna Malu Mare, şapte dintre persoanele participante au fost reţinute vineri, pentru 24 de ore, însă au fost eliberate din arest sâmbătă, după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus continuarea cercetărilor cu acestea în stare de libertate.

Poliţiştii doljeni au fost anunţaţi prin 112, miercurea trecută, seara, în jurul orei 21.00, că pe strada „Bambusului” din comuna doljeană Malu Mare avea loc o încăierare între mai multe persoane. Au fost trimise la locul respectiv mai multe echipaje de poliţişti, toţi cei găsiţi „pe câmpul de luptă” fiind ridicaţi şi duşi la sediul Poliţiei pentru cercetări. În urma verificărilor făcute şi după audierea tuturor celor implicaţi, s-a stabilit că totul a pornit de la un conflict între Sorin Negrea, de 42 de ani, şi Ionuţ Burducea, de 32 de ani, ambii din localitate.

Cei doi s-au întâlnit pe stradă, s-au luat la înjurături, s-au ameninţat cu bătaia şi chiar au pus în practică ameninţările cu pricina. Conflictul a degenerat în momentul în care, în sprijinul ambilor combatanţi au intervenit alţi localnici. Potrivit poliţiştilor, în sprijinul lui Ionuţ Burducea au intervenit Nelu Anca (41 de ani), cântăreţ de muzică populară cunoscut drept „Nelu de la Craiova”, Traian Anca (39 de ani), Marinel Buştean (35 de ani), Daniel Buştean (31 de ani) şi Marin Anca (37 de ani), toţi rude cu acesta.

Aceştia, înarmaţi cu bâte şi lopeţi i-au lovit pe Sorin Negrea, Ionel Marin (38 de ani) şi Fănel Boroiban (20 de ani), ultimii doi fiind cei care au sărit să-l ajute pe Negrea. Pentru că cercetările şi audierile în cauză au durat foarte mult, abia vineri s-a luat decizia reţinerii pentru 24 de ore a şapte dintre persoanele implicate în scandal. Este vorba despre Sorin Negrea, Ionuţ Burducea, Ionel Marin, Traian Anca, Marinel Buştean, Daniel Buştean, Marin Anca, singurii care n-au ajuns în arest fiind Nelu Anca şi Fănel Boroiban, cel din urmă prezentând documente medicale din care rezultă că este înregistrat ca suferind de boli psihice.

„În ziua de 24 august a.c., în urma probatorului administrat şi analizării dosarului cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, a fost confirmată începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, cât şi port ilegal de armă albă, faţă de persoanele implicate. Şapte dintre acestea au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore, însă ulterior unitatea de parchet a respins propunerea organelor de poliţie de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, astfel că, la expirarea ordonanţei, toţi au fost eliberaţi din arestul Poliţiei”, ne-a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Cercetările continuă însă în cauză, după cum au mai precizat reprezentanţii Poliţiei doljene.

Procesul pentru înşelăciune merge mai departe

Reamintim că Nelu Anca, împreună cu patronul de la „Patria Imobiliare”, Costinel Silviu Diculescu, şi soţia sa, Lia Roxana Diculescu, au fost trimişi în judecată în luna aprilie a.c., de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pentru constituirea unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, procesul fiind în curs de judecare la Tribunalul Dolj. Procurorii îi acuză pe cei trei că, între anii 2007 şi 2011, au înşelat peste 20 de persoane care au cumpărat case prin agenţia „Patria Imobiliare”.

Astfel, în calitatea sa de reprezentant al agenţiei Patria Imobiliare din Craiova, societate administrată de soţia sa, Costinel Diculescu a întocmit mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare cu mai multe persoane, cărora le-a promis construcţia unor case în comuna Malu Mare şi vânzarea imobilelor şi terenurilor prin intermediul agenţiei Patria Imobiliare. După ce a încasat banii, Diculescu a refuzat să încheie contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică, conform rechizitoriului procurorilor. În plus, cu ajutorul lui Nelu Anca, Diculescu a reuşit să înstrăineze către terţi o parte din imobilele în care părţile vătămate locuiau de ani buni în unele cazuri, iar pentru altele a contractat noi împrumuturi la diverse unităţi bancare. Următorul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru 12 septembrie a.c.