ACŢIUNI INFORMATIV-PREVENTIVE ÎN RÂNDUL CONDUCĂTORILOR AUTO

0
281

Azi, 27 iulie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj – Serviciul Rutier şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog, au demarat campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile asociate faptelor cu violenţă,  traficului şi consumului de droguri, precum şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

În cadrul activităţilor desfăşurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoştinţă modificările legislative în materie penală, respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive ori fără a deţine permis de conducere şi care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Poliţiştii vă recomandă:

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive ori dacă nu deţineţi permis de conducere.

Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul ca acesta cauzeaza:

  • deficienţe de vedere;
  • încetinirea reflexelor;
  • reducerea concentrării şi a vigilenţei;
  • crearea unei stări de relaxare şi somnolenţă, ceea ce te poate determina să adormi la volan;

Nu vă puneţi viaţa în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu deţin permis de conducere, aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.