DSP Dolj cere intervenţia CNCCI pentru rezolvarea deficitului de cadre medicale , în ceea ce priveşte COVID – 19

0
251

În perioada 22.07-25.07.2020 DSP Dolj a desfăşurat mai multe activităţi pentru a implementa prevederile Legii nr. 136/2020, OMS nr. 1309/2020 şi OMS nr. 1321/2020, pe mai multe paliere, de la deficitul de personal până la desfăşurarea de anchete epidemiologice. S-a cerut intervenţia Comitetului Naţional de Control şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI), pentru asigurarea numărului optim de cadre medicale.

 În ceea ce priveşte rezolvarea deficitului de personal, sunt următoarele date: s-a solicitat detaşarea a 20 medici care funcţionează în cabinetele şcolare, aflaţi în subordinea Primariei Craiova; având în vedere refuzul, se va solicita CNCCI detaşarea obligatorie pentru 30 zile;  s-a solicitat detaşarea a cinci asistenţi medicali care funcţionează la Spitalul Municipal Calafat pentru a asigura triajul epidemiologic în vama Calafat, existând există acordul a cinci asistenţi medicali; s-a solicitat detaşarea a cinci asistenţi medicali care funcţionează la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni pentru a asigura triajul epidemiologic în vama Bechet, dar, având în vedere refuzul, se va solicita CNCCI detaşarea obligatorie pentru 30 zile.

Şase focare de COVID – 19

S-au asigurat circuitele de emitere şi comunicare a deciziilor de carantinare/izolare; refacerea bazelor de date pentru monitorizarea persoanelor aflate în carantină/izolare; evaluarea persoanelor pozitive care în perioada 2-22.07.2020 au refuzat internarea – 17 persoane, au solicitat externarea fără a fi vindecaţi – 15 persoane; s-au efectuat anchetele epidemiologice persoanelor pozitive Covid – 63 persoane; sunt în desfăşurare anchete epidemiologice în şase focare,  fiind dispuse măsuri de limitare a transmiterii infecţiei cu coronavirus care au fost comunicate unităţilor, cele mai importante focare fiind:  Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă – şapte cazuri;  Spitalul Clinic Boli Infecţioase “V. Babeş” – 26 de cazuri;  Căminul de persoane vârstnice Craiova – 24 de persoane; DRDRP – 11 persoane; s-au recoltat teste, conform metodologiei de supraveghere – 1.178 persoane ; s-a dispus măsura carantinării pentru – 156 de persoane; s-a asigurat triajul epidemiologic în punctele de frontieră terestre – Calafat şi Bechet şi la Aeroportul Craiova.