Grecia: Guvernul suspectează ”acte criminale”, la originea producerii incendiilor

0
155
Grecia are ”indicii serioase” ca să suspecteze că incendiile din Atena care au ucis peste 83 de persoane au fost puse intenționat, a declarat ministrul pentru Protecția Cetățenilor Nikos Toskas, potrivit AFP si Reuters.
Incendiul din Grecia a omorât cel puțin 85 de persoane, a rănit cel puțin 187. Multe persoane sunt încă date dispărute, după ce peste 300 de locuinţe din zona vastă afectată de flăcări au suferit pagube.

Ministrul grec al Apărării, Panos Kammenos, a spus, joi, că proprietățile construite ilegal în Mati, care au închis drumul către plajă, a avut un rol major în amploarea tragediei produsă de incendiul care a dus la moartea a cel puțin 85 de persoane, relatează BBC.
Serviciul de Pompieri şi Secretariatul General pentru Protecţie Civilă din Grecia caută de ieri de dimineaţă răspunsuri convingătoare la întrebarea “ce a fost de vină şi cum am ajuns la tragedie”. Potrivit primelor estimări, condiţiile meteo extreme din zona Rafina, divizarea forţelor de pompieri din cauza unor incendii simultane la Kineta şi Kalamos şi – mai ales – lipsa unui plan organizat de evacuare a regiunii sunt descrise drept principalele cauze ale catastrofei fără precedent, potrivit rador care citează Kathimerini.