„Parodii cu păpuşi”, pe esplanada Teatrului Naţional

0
630

Joacă și distracție, întâlniri cu personaje de poveste, plimbări cu „Autobuzul cu păpuși” – este oferta din această vară a Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri” pentru craioveni. Stagiunea instituției se desfășoară în perioada 1 iulie – 27 august, sub genericul „Maratonul păpușilor”, și aduce în fața spectatorilor de toate vârstele «păpuşi din spectacolele actuale sau păpuşi uitate din spectacole „pensionate”, inclusiv costume și decoruri», ca și «demonstraţii de mânuire, dibăcie şi dexteritate specifice păpuşarilor”, spune Adriana Teodorescu, managerul teatrului.

După succesul cu „Beatles, my love” (1-7 iulie) și „Ţi-a ieşit coşaru-n drum” (15-20 iulie), artiștii de la Teatrul „Colibri” vă invită la o nouă serie de reprezentații, de această dată cu „Parodii cu păpuși” – spectacol realizat de Ionica Dobrescu, Rodica Prisăcaru și Mugur Prisăcaru. Îi puteți vedea începând de astăzi, 27 iulie, până miercuri, 31 iulie, inclusiv, de la ora 19.30, locul de întâlnire fiind, de-acum, știut: Piața „William Shakespeare” – esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu”.

„Maratonul păpușilor” va continua, pe parcursul lunii viitoare, cu „Autobuzul cu păpuşi” (7-14 august) – proiect reluat grație succesului de care s-a bucurat în urmă cu două luni. Ionica Dobrescu, Alis Ianoș și Daniel Mirea, care este și coordonator, sunt actorii responsabili cu plimbarea printre fabule și povești, cu ajutorul RAT Craiova. Îi vor urma reprezentații cu „Prietenii Motanului Încălţat” (15-20 august) – cu Iulia Cârstea, Oana Stancu, Alis Ianoș, Daniel Mirea și Emanuel Popescu și „La joacă prin lumea poveştilor” (22-27 august) – cu Adriana Ioncu, Oana Stancu, Alis Ianoș și Ilie Turcu.

Organizarea stagiunii estivale presupune un efort de apreciat pentru actorii Teatrului „Colibri”, dat fiind faptul că, în spatele paradei păpușilor, aceștia trebuie să pregătească debutul viitoarei stagiuni artistice în casă nouă – la Clubul Electroputere, din Calea Bucureşti nr. 56.