Biserica Spitalului Filantropia îşi sărbătoreşte hramul

0
722

Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din cadrul Spitalului Municipal „Filantropia” din Craiova îşi sărbătorește ocrotitorul astăzi, 27 iulie. Evenimentul va fi marcat prin slujirea Sfintei Liturghii şi pomenirea ctitorilor sfântului lăcaş. Demersurile pentru construirea paraclisului au început în anul 2002, biserica fiind sfinţită la data de 27 iulie 2003, sub coordonarea preotului capelan Viorel Săpun.

«Gândul construirii unei capele pentru folosul bolnavilor în acest spital nu este nou, dar are o semnificaţie deosebită, mai ales că este vorba despre un spital municipal. Aici, oameni din toate colţurile regiunii Oltenia vin să-şi trateze bolile, Spitalul „Filantropia” cuprinzând toată gama de servicii medicale. Dat fiind şi numărul mare de bolnavi internaţi, a fost necesară numirea unui preot misionar, care să se ocupe de împlinirea nevoilor religioase şi sufleteşti ale suferinzilor», spune pr. Claudiu Pîrvu.

Din luna octombrie a anului 2004, acesta a fost numit preot aici, cu misiunea de a continua asistenţa religioasă, misionară şi socială necesară în această unitate spitalicească. Preotul Pîrvu a avut totodată datoria de a răspunde solicitărilor venite din partea bolnavilor şi a salariaţilor, atât din spital, cât şi din policlinici de adulţi şi pediatrice.