Ion Prioteasa şi Olguţa Vasilescu îndemnă doljenii să meargă la referendum

0
252

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, într-o conferinţă de presă, de la Primărie, au vorbit despre ultimele pregătiri pentru referendumul de duminică, 29 iulie a.c., şi le-au transmis doljenilor să se prezinte la vot, oricare ar fi opţiunea lor. Primarii USL au primit un mesaj foarte clar, şi anume să respecte legea. În acelaşi timp Ion Prioteasa avertizează că îndemnul de neparticipare la referendum este nelegal, şi încalcă în primul rând principiile Constituţiei României. 

Ion Prioteasa a concluzionat după întâlnirea cu primarii USL şi consilierii locali că aceştia au o dorinţa să scoată un rezultat la referendumul de duminică, 29 iulie a.c, un rezultat mult mai bun decât cel de la alegerile locale: „Suntem pe ultima sută de metri în pregătirile pentru referendumul de duminică şi chiar în cursul zilei de ieri (miercuri) ne-am întâlnit cu primarii, viceprimarii noştri, cu preşedinţii de organizaţii, cu parlamentarii, cu tot ceea ce înseamnă USL, prilej cu care am vorbit despre implicarea fiecăruia dintre noi în alegerile pentru demiterea lui Traian Băsescu. Mesajul pe care l-am primit din partea lor a fost că se vor implica în aceste alegeri la fel de tare cum au făcut-o în alegerile locale şi că îţi doresc chiar un rezultat mai bun decât la scrutinul din urmă cu o lună. De altfel, va fi şi un criteriu de apreciere cu privire la implicarea fiecăruia dintre ei, pentru că trebuie să dăm un semnal nu numai pentru regiune, ci pentru întreaga ţară întrucât organizaţia de Dolj a PSD este una dintre cele mai mari şi importante organizaţii din ţară, cu rezultate pe măsură.

“Ne vom da mâna pentru a trece de această încercare extraordinară”

USL are 77 de primari în judeţul Dolj, şi de aceea aşteptările sunt foarte mari, însă e de aşteptat ca membrii PSD, PNL şi PC să îşi dea mâna şi să ducă la bun sfârşit această acţiune. “Avem 77 de primari USL plus Craiova, municipiu care înseamnă jumătate din judeţul Dolj. După aprecierile noastre, prin primăriile câştigate de USL acoperim peste 80 la sută din populaţia judeţului Dolj. Alături de colegii liberali şi conservatori ne vom da mâna pentru a trece de această încercare extraordinară şi de revenire la o situaţie de normalitate pe care nu am mai avut-o de foarte mult timp. Ceea ce a făcut Traian Băsescu, care alături de PDL a dat un semnal ca lumea să nu se prezinte la vot, reprezintă o încălcare gravă a Constituţiei, pentru că se împiedică venirea la urne şi exprimarea liberă a dreptului de a vota. Cred că acest lucru ar trebui să îl vadă şi oficialii Uniunii Europene, inclusiv Comisarul pe Justiţie care în alte împrejurări a fost foarte vocal, să ia atitudine şi să vedem poate chiar din partea domnului Barroso o luare de poziţie. Toţi oamenii noştri au o noţiune foarte bine înrădăcinată: respectarea legii. Spun acest lucru pentru că nici nu a început votarea şi deja se vorbeşte de încălcarea legii şi fraudarea referendumului. Pe de altă parte, sper să nu avem de-a face, aşa cum se aude, cu instituţii sau patroni de firme care, sub un pretext sau altul, să reţină buletinele salariaţilor, astfel încât să îngrădească dreptul oamenilor de a vota. Eu adresez invitaţia craiovenilor şi doljenilor, celor care ne-au creditat cu încrederea lor şi ne-au votat, să se prezinte la alegerile de duminică pentru referendum şi să spună «DA» pentru demiterea lui Traian Băsescu”, a declarat vicepreşedintele PSD, Ion Prioteasa.

Lia Olguţa Vasilescu: “Îi invit pe craioveni să vină la vot”

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că duminică, 29 iulie a.c., se va prezenta la vot şi a invitat toată populaţia Craiovei să meargă să voteze pentru ca Traian Băsescu să primească o lecţie: “Ne-a tăiat nouă, bugetarilor, 25% din salarii, ascum şi el trebuie să renunţe la 25% din mandat. Bătălia de la referendum este pentru că, potrivit legii 406/2001, Traian Băsescu nu beneficiază de nici un drept dacă este demis prin referendum. De aceea, el luptă să-şi conserve drepturile. Pentru el şi pentru familia sa. Îi invit pe craioveni să vină la vot pentră că au şi ei prilejul să se mai răcorească pe această vreme”.

 

Senatorul liberal, Mario Ovidiu Oprea:

“Adevăratele linii drepte din vieţile noastre sunt susţinute de alegerile bune pe care le facem. Duminică este vremea să ieşiţi din case şi să pedepsiţi lipsa moralităţii, pentru că fără ea, religia şi lucrurile sfinte cu care defilăm îmbrăţişaţi nu au nici o valoare. Ieşiţi din case şi spuneţi DA pentru că România are nevoie de mai mult decât un preşedinte cu care să râdă şi de un stat în care meritul să nu se dea la hoţi. Votaţi DA pentru tinereţea unui stat în care nu trebuie să mai înflorească armele, ci învăţătura de minte. Votaţi pentru suspendarea grosolăniei, fiindcă educaţia unui popor se judecă după ţinuta lui. Mobilizaţi-vă aşa cum o faceţi când deveniţi campionii cuiva sau ai unei întregi lumi. Votaţi DA pentru că unirea naţională şi viitorul românesc sunt bunuri mari, importante şi însufleţite, care nu cer mai mult decât voinţa şi puterea de a fi şi de a rămâne un singur popor, fidel dreptăţilor sale”.