Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Eastbourne

0
270


sorana cirsteaSorana Cîrstea s-a calificat, ieri, fără probleme în turul al doilea de la Eastbourne. Românca de 27 de ani, clasată pe locul 62 în clasamentul WTA, a trecut cu 6-3, 6-2 de Katerina Siniakova, în mai puţin de o oră şi urmează să o întâlnească pe a cincea favorită a turneului din sudul Angliei, Johanna Konta. Turneul WTA de la Eastbourne face parte din categoria Premier şi este ultimul din circuit înainte de Wimbledon. La competiţia din sudul Angliei vor juca nouă dintre primele zece jucătoare ale lumii, printre acestea numărându-se şi Simona Halep şi Angelique Kerber.

Astăzi, intră în competiţie şi Simona Halep (locul 2 WTA) care o va înfrunta pe Ying-Ying Duan (China, 64 WTA), o jucătoare venită din calificări. Pentru Halep, acesta va fi primul meci pe care îl va juca după ce a pierdut finala de la Roland Garros. În funcţie de rezultatele ei şi de cele ale germanei Angelique Kerber la acest turneu, Simona Halep poate urca în premieră pe locul I WTA.

Pe lângă Cîrstea şi Halep, la Eastbourne este prezentă şi Monica Niculescu, cea care s-a calificat în turul secund, după 6-4, 5-7, 7-5 cu Mirjana Lucic-Baroni.