Craiovean condamnat definitiv după ce şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de cuţit

0
84

puscarieCraioveanul de 36 de ani ajuns după gratii în decembrie anul trecut, după ce şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de cuţit, a fost condamnat definitiv. Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul declarat împotriva sentinţei prin care judecătorii Tribunalului Dolj l-au condamnat 12 ani de închisoare pentru omor asupra unui membru de familie. Bărbatul a recunoscut fapta în faţa magistraţilor craioveni şi a cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă şi este în spatele gratiilor de pe 19 decembrie 2015.

Reamintim că poliţiştii craioveni şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunţaţi pe 19 decembrie 2015, dimineaţa, în jurul orei 6.00, că în locuinţa familiei Gigea, de pe strada „Privighetorii”, din cartierul craiovean Brazda lui Novac, s-a petrecut o tragedie. O echipă complexă de cercetare formată din poliţişti de investigaţii criminale şi un procuror criminalist a ajuns la faţa locului, din cercetările efectuate de oamenii legii stabilindu-se că Bogdan Gigea, de 36 de ani, din Craiova, înarmat cu un cuţit, a intrat în camera în care dormea tată său, Lucian Gigea, de 69 de ani, şi l-a înjunghiat de mai multe ori în zona toracică, victima decedând ca urmare a leziunilor suferite.

Potrivit anchetatorilor, din cele povestite de vecini şi de rude, cam cu două săptămâni înainte de tragedie, autorul începuse să manifeste semnele unei depresii accentuate, să aibă pierderi de memorie şi să nu-şi mai recunoască membrii familiei, însă nu era înregistrat în evidenţele medicale ca suferind de afecţiuni psihice. El a fost reţinut pe 24 de ore în cursul zilei de 19 decembrie, a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi apoi introdus în arestul IPJ Dolj, iar o zi mai târziu, pe 20 decembrie, a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de magistraţii Tribunalului Dolj.omor

Inculpatul n-a mai ieşit din spatele gratiilor decât pentru a fi supus unei expertize medico-legale neuropsihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ. Odată primite documentele de la medicii legişti, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată pe Bogdan Gigea pentru comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. Dosarul s-a înregistrat pe 19 ianuarie 2016 la Tribunalul Dolj, a intrat în procedura camerei preliminare, iar după analizarea dosarului, pe 17 martie a.c., a început procesul.

Craioveanul a recunoscut comiterea faptei în faţa judecătorilor, a cerut să fie judecat cu aplicarea prevederilor vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, astfel că marţi, 5 aprilie a.c., instanţa a pronunţat sentinţa în dosar. Bărbatul a fost găsit vinovat şi a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare: „Condamnă pe inculpatul Gigea Bogdan Lucian la pedeapsa principală de 12 ani închisoare. (…) Obligă inculpatul la plata sumei de 1200 lei cheltuieli judiciare către stat( faza de urmărire penală şi judecată). Cu drept de apel. Pronunţată în şedinţă publică, azi 05.04.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Inculpatul a declarat apel, care s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova pe 12 mai 2016. Joi, 23 iunie a.c., instanţa a soluţionat cauza. Apelul inculpatului a fost respins ca nefondat, astfel că acesta va rămâne în spatele gratiilor până la ispăşirea pedepsei: „Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelantul la 150 lei cheltuieli judiciare. Onorariul pentru avocatul din oficiu , în sumă de 260 lei rămâne în sarcina statului, urmând a se avansa din fondurile M.J. în contul B.A. Dolj. Deduce în continuare arestul preventiv de la 05.04.2016, la zi. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.