Cercetaţi penal pentru contrabandă cu ţigări

0
90

tigariDoi doljeni sunt cercetaţi penal după ce, în maşinile cu care circulau, poliţiştii au descoperit, în acest week-end, ţigări de contrabandă.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, sâmbătă, 25 iunie a.c., în jurul orei 9.00, o patrulă mobilă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 5 Poliţie a oprit în trafic, pe strada „George Enescu”, din cartierul Craioviţa Nouă, un autoturism condus de Giuliano M., de 40 de ani, din Craiova. Cu prilejul controlului autoturismului, în interior, a fost găsită o sacoşă în care se aflau 60 pachete de ţigări (1200 ţigarete) care nu aveau aplicate elemente de fiscalizare ale autorităţilor din România. Cantitatea de ţigarete a fost ridicată în vederea cercetărilor, urmând a fi predată reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova pentru calcularea prejudiciului cauzat bugetului de stat, iar pe numele craioveanului de 40 de ani a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 1.45, lucrătorii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Rast şi ai Posturilor de Poliţie arondate l-au depistat, pe DN 55A – în comuna Bistreţ, pe Nicolae C., de 29 de ani, din comuna Catane, Dolj, în timp ce transporta cu un autoturism 70 pachete de ţigări (1400 ţigarete) fără timbru de marcaj fiscal, provenite din contrabandă, care au fost indisponibilizate în vederea predării către Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova. Şi în acest caz, pe numele doljeanului s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.