DNA respinge o plângere a lui Sebastian Ghiţă împotriva modificării condiţiilor controlului judiciar

0
306

Structura centrală Direcţiei Naţionale Anticorupţie păstrează condiţiile controlului judiciar impus deputatului Sebastian Ghiţă de către procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, procurorii structurii centrale a DNA respingând o plângere a lui Ghiţă împotriva modificării controlului judiciar.

          Deputatul Sebastian Ghiţă a depus o plângere la structura centrală a DNA împotriva modificării condiţiilor controlului judiciar, plângerea acestuia fiind respinsă, au declarat pentru MEDAIFAX surse judiciare.Astfel, procurorii DNA menţin interdicţiile impuse de către procurorul de caz de la DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, interdicţii potrivit cărora Sebastian Ghiţă nu are voie să-şi exercite atribuţiile de parlamentar şi nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu, şi anume municipiul Ploieşti. Sebastian Ghiţă a fost miercuri la DNA Ploieşti, unde procurorii l-au anunţat că a fost extinsă urmărirea penală pe numele său pentru noi fapte de corupţie comise de când acesta este parlamentar, dar şi înaintea mandatului şi, totodată, au extins şi sechestrul asigurător asupra bunurilor acestuia.

De asemenea, procurorii au modificat unele dintre obligaţiile controlului judiciar pentru Sebastian Ghiţă, acesta având interdicţie să desfăşoare activitate în calitatea de deputat, “în exercitarea căreia a săvârşit fapta”, dar şi să părăsească municipiul Ploieşti fără a avea încuviinţarea prealabilă a anchetatorilor. La ieşirea de la DNA, Sebastian Ghiţă a spus că noua măsură, de a nu părăsi Ploieştiul, a fost luată probabil pentru a fi umilit, pentru că nu a încălcat cu nimic cealaltă măsură, a interdicţiei de a părăsi ţara, din cadrul controlului judiciar. Sebastian Ghiţă a mai afirmat că o parte din dosarul său se referă la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 şi că are interdicţia de a vorbi cu premierul Victor Ponta, el susţinând că este un dosar politic care vizează “dărâmarea acestui guvern”. “De data aceasta, domnul procuror Onea a crezut de cuviinţă că nu trebuie să părăsesc Ploieştiul. I-am solicitat explicaţii, mi-a spus că aşa crede dânsul, că dânsul este procuror, eu sunt cetăţean şi că drepturile şi libertăţile mele, într-o astfel de situaţie, când deschide un dosar, sunt la dispoziţia dânsului şi că nemulţumirile să le adresez Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a precizat Ghiţă. Ulterior, la postul B1 TV, Sebastian Ghiţă a declarat că va prezenta în Parlament înregistrări în care procurorul DNA care l-a audiat a transmis unor oameni de afaceri din Ploieşti, la rândul lor audiaţi, că vor fi închişi dacă nu spun ceva despre el, precizând că va cere şi protecţia procurorului general al României.