Vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile : Vorbim, fără îndoială, despre cel mai important proiect de infrastructură rutieră al instituției noastre”

0
458

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Administrativ, s-a anunțat faptul că au fost emise ordinele de începere a lucrărilor de modernizare pentru ambele tronsoane ale drumului județean 552 Craiova – Cetate, investiție realizată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană în valoare totală de aproape 50 de milioane de euro.  Alături de Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj a fost prezent și vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile care a subliniat faptul că economia județului este alimentată, în această perioadă, cu o sumă considerabilă, datorită investițiilor în reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri derulate de Consiliul Județean. „Vreau să felicit echipa CJ Dolj pentru faptul că am ajuns astăzi în acest punct în care putem anunța demararea lucrărilor la cele două tronsoane ale DJ 552 Craiova – Cetate. Vorbim, fără îndoială, despre cel mai important proiect de infrastructură rutieră al instituției noastre, deoarece are și valoarea cea mai mare, iar acest drum, în lungime de peste 67 de kilometri, traversează 7 comune. Din acest punct de vedere, dorim să le mulțumim primarilor, care au fost foarte receptivi și deschiși colaborării, pentru a duce la bun sfârșit demersul. În egală măsură, cred că modernizarea DJ 552 constituie proiectul cu cele mai multe elemente novatoare și cu cel mai mare grad de complexitate: cu sisteme fotovoltaice care alimentează ledurile indicatoarelor rutiere, piste pentru biciclete care se întind pe zeci de kilometri, stații de autobuz și parcări, cu cel mai mare număr de poduri și podețe – aproximativ 40, incluzând podul peste râul Jiu, la ieșirea din Craiova. Dacă adăugăm acestui demers celelalte investiții pe care le derulăm doar în domeniul infrastructurii rutiere, precum drumul Giurgița – Plenița – limita județului Mehedinți sau drumul Segarcea – Valea Stanciului, ajungem la o sumă cumulată care depășește cu mult 100 de milioane de euro, bani care intră în economia județului nostru“, a menționat vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cosmin Vasile.

Lucrările de modernizare a primului tronson al DJ 552 Craiova – Cetate (cuprins între km 4+200 și km 31+850) vor fi realizate de asocierea formată din SC Domarcons SRL și SC Erpia SA, contractul fiind atribuit la o valoare de 99.988.882,75 lei, inclusiv TVA.

Cel de-al doilea tronson (cuprins între km 31+850 și km 71+771) va fi modernizat de asocierea Strade Bauunternehmung SRL – SC Condor Păduraru SRL – Hydrostroy AD, care și-a adjudecat contractul cu o ofertă de 99.382.303,21 lei, inclusiv TVA.

Termenul prevăzut pentru realizarea lucrărilor este de 14 luni, în ambele cazuri.

Proiectul ,,Modernizarea DJ 552 Craiova – Mofleni – Bucovăț – Terpezița – Sălcuța – Vîrtop – Caraula – Cetate, km 4+200 – 71+771“, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, are o valoare totală de 234.692.016,98 lei (echivalentul a 49,6 milioane de euro).