Prelegere susținută de prof. Zhelyazka Raykova pentru studenţii craioveni de la Departamentul Fizică

0
144

Studenţii Departamentului Fizică al Facultății de Ştiinţe din cadrul Universității din Craiova sunt invitaţi să participe la o serie de întâlniri cu cadre didactice cu experienţă în predarea acestui domeniu de studiu.

Mâine, 28 mai 2019, de la ora 10. 00, în Sala 330, ei o vor întâlni pe prof. Zhelyazka Raykova, University „Paisii Hilendarski” (Plovdiv), care va susţine prelegerea „Some modern trends in physics education in secondary school”. Dezbaterii se va alătura şi prof. Gabriel Florian, de la Colegiul Național  „Carol I” din Craiova, pentru o analiză practică a celor două perspective didactice, din România, respectiv din Bulgaria.

«Prin proiectul „Stagii de practică pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe” vor fi subvenţionate 250 de stagii de practică pentru studenţii de la Fizică, Chimie, Matematică, Informatică şi Geografie. Tinerii participă la întâlniri cu angajatorii, târguri de joburi, vizite de studiu, concursuri, dar vor intra şi într-un program de consiliere şi orientare în carieră», se precizează într-un comunicat de presă al Universității din Craiova.

Proiectul este co-finanţat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, este implementat în regiunea Sud-Vest Oltenia şi are ca obiectiv general dezvoltarea de competenţe profesionale cerute pe piaţa muncii şi creşterea gradului de ocupare pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii din Craiova.