ANIŞOARA STĂNCULESCU, Candidat ALDE la Primăria Craiova: ”Vreau ca locuitorii Craiovei să decidă – prin vot – asupra destinaţiei unei părţi din bugetul oraşului”

0
108

aldeCred că trebuie să valorificăm mai bine excelenţa învăţământului craiovean în domeniul tehnologiilor moderne. Voi propune, în calitate de primar, crearea unui Consiliu Consultativ pentru Inovare şi IT – funcţional – care să ajute primăria să transforme Craiova într-un oraş inteligent.

        Din punctul meu de vedere şi al echipei ALDE, un oraş modern şi inteligent trebuie să acorde dreptul cetăţenilor săi de a vota (inclusiv online) destinaţia unei părţi din bugetul local pe care ei îl alimentează cu banii plătiţi pe taxe şi impozite.

Susţin ideea alocării unor sume importante din buget (la nivelul câtorva milioane de euro) pe care cetăţenii să le propună în vederea dezvoltării şi modernizării oraşului, pe diverse domenii: parcări, spaţii verzi, locuri de joacă, străzi, alei şi trotuare, puncte gospodăreşti – deşeuri, spaţii publice, clădiri publice, modernizarea de şcoli şi grădiniţe etc.

        Vom dezvolta o aplicaţie inteligentă pentru telefoane mobile şi calculator, prin care craiovenii să se poată înscrie pentru a propune proiecte şi pentru a evalua proiectele trimise de alti cetăţeni.

Craiovenii vor putea să îşi facă o campanie pentru promovarea unui anumit proiect, în diverse zone ale oraşului. Primele 5 proiecte din fiecare domeniu vor fi ierarhizate şi supuse din nou unei campanii publice de mediatizare şi informare pentru votul final.

În această etapă finală, toţi cetăţenii înscrişi pe platformă vor putea vota un singur proiect dintre toate cele existente iar, în ordinea numărului de voturi, proiectele vor fi incluse în planificările de buget ale anului următor, pentru a fi finanţate de Primăria şi Consiliul Local Craiova.

Sper să avem sprijinul specialiştilor din oraş pentru ca astfel de măsuri în favoarea cetăţenilor oraşului să fie puse în aplicare.

Solicit tuturor candidaţilor să susţină această idee şi să se exprime public în această campanie dacă sunt de acord sau nu ca locuitorii Craiovei să aibă dreptul de a alege asupra destinaţiei unei părţi din bugetul local.

        Reînnoiesc apelul meu către toţi competitorii de a discuta probleme serioase ale Craiovei în această campanie electorală. Urez succes tuturor! Să câştige Craiova!

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ