Au început înscrierile pentru Bacalaureat

0
69

Înscrierea candidaţilor la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, a început ieri şi durează până vineri, 30 mai, în timp ce înscrierile pentru sesiunea august-septembrie vor avea loc în perioada 14-18 iulie, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei.

În intervalul 10-12 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (11-13 iunie) şi  evaluarea competenţelor digitale (16-20 iunie). În perioada 23-27 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise vor începe pe 30 iunie, atunci când va avea loc examenul la Limba şi literatura română, urmat de examenul la Limba şi literatura maternă (1 iulie) şi proba obligatorie a profilului (2 iulie), şi se vor încheia pe 4 iulie, când va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor se va face pe 7 iulie, în aceeaşi zi putând fi depuse şi contestaţiile, care vor fi rezolvate până pe 10 iulie. Rezultatele finale la prima sesiune a examenului de bacalaureat 2014 se vor afişa pe 11 iulie.

Elevii care nu iau bacalaureatul din prima sesiune au la dispoziţie o nouă sesiune, în perioada august-septembrie 2014. Candidaţii au dreptul să susţină examenul fără taxă de cel mult două ori, prezentările ulterioare la examen fiind condiţionate de achitarea unor taxe (230 de lei în cazul absolvenţilor din seriile anterioare care nu au trecut de examen de cel puţin două ori). Anul trecut, aproximativ 47% din absolvenţii de liceu au reuşit să promoveze bacalaureatul.