O videoconferinţă fără un conţinut clar

0
441

Astăzi, într-o videoconferinţă, ministrul  Afacerilor Interne, Lucian Bode, a ţinut să discute cu reprezentanţii Guvernului în teritoriu, în speţă fiind prefecţii, despre măsurile care vor fi adoptate în această perioadă de Sărbători Pascale şi ceea ce se întâmplă cu vaccinarea. În prima parte a videoconferinţei, a fost prezent şi premierul Florin Cîţu. Prefectul de  Dolj s-a arătat mulţumit de rezultatele din judeţ, nu a intrat în amănunte, faţă de omologii din România, neoferind o statistică în ceea ce priveşte Doljul.

Într-o videoconferinţă, ministrul Afacerilor Interne,  Lucian Bode, a ţinut să discute cu prefecţii României, la întâlnire fiind prezent şi premierul Florin Cîţu, care, din motive lesne de înţeles, agendă încărcată, a trebuit să plece. “Îi mulţumesc domnului Bode pentru măsurile adoptate în ultima perioadă. Suntem pe un trend descrescător în ceea ce priveşte pandemia, dar trebuie să rămânem vigilenţi. Regulile nu s-au schimbat şi  rămân în vigoare. Trebuie lucrat în echipă – DSP, Poliţie, Jandarmerie, etc. pentru accelerarea procesului de vaccinare, fiindcă este soluţia optimă pentru a scăpa de acest virus. România, în acest moment, are dozele necesare de vaccinare, dar este nevoie de conlucrare cu toate autorităţile publice “, a precizat Florin Cîţu.

La Dolj, doar declaraţii, fără date statistice clare

Ministrul Lucian Bode, până a intra în dialog cu prefecţii, a ţinut să accentueze. “Le mulţumesc tuturor structurilor MAI pentru implicarea în diminuarea efectelor COVID – 19, mai ales de “Florii”, Sunt convins că aşa va fi şi de Paşte. Trebuie o atenţie deosebită pentru combaterea violenţei fizice şi a celei rutiere. Vreau să spun că rolul prefectului este unul definitoriu, de aceea le cer tuturor mai multă implicare”, a precizat Lucian Bode. Apoi, acesta le-a dat cuvântul prefecţilor din România, să-şi expună părerile, să prezinte măsurile adoptate, şi, acolo unde a fost cazul, să ceară sprijin suplimentar. Reprezentanţii Guvernului în teritoriu şi-au  spus părerile, prezentând date clare statistice, atât în ceea ce priveşte forţele de ordine dislocate în această perioadă, cât şi lăcaşele de cult care vor beneficia de sprijinul forţelor de ordine, în Sărbătorile Pascale. Oarecum discordant a fost prefectul de Dolj,  Nicuşor Roşca, care nu a dat niciun fel de date statistice referitoare la aceste zile. “La noi, în Dolj, nu sunt probleme, chiar luni, 26 aprilie, având o discuţie cu structurile MAI din teritoriu, pentru adoptarea măsurilor pentru aceste Sărbători Pascale. În aceeaşi zi, am avut  întâlnire şi cu primarii din judeţ, pentru accentuarea vaccinării. De asemenea, ne-am întâlnit şi cu reprezentanţii Mitropoliei Oltenia, pentru a pune la punct măsurile care trebuie adoptate în Noapte de Înviere, cu respectarea restricţiilor impuse de lege”, a spus Nicuşor Roşca.